LJUBIMAC GROBARA IMA NOVI KLUB! Potpisao na tri godine, evo kako je predstavljen! (FOTO)
Foto: Starsport

srećno

LJUBIMAC GROBARA IMA NOVI KLUB! Potpisao na tri godine, evo kako je predstavljen! (FOTO)

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana Rikardo Gomeš, najbolji strani strelac u istoriji srpskog fudbala, promenio je klub! Doskorašnji napadač Al Šamala ostaće u Kataru, ali će do 2027. godine nosi dres ekipe Al Vakra, sa kojom je potpisao ugovor. Novom timu su Gomeša preporučili njegovi golovi, pošto je u prvoj sezoni na 22 utakmice 12 puta zatresao mrežu rivala i samo nastavio golgetersku formu iz Partizana.

Tokom dva mandata u Humskoj Gomeš je odigrao 151 meč, postigao 92 gola i 19 puta asistirao saigračima. U crno-belom dresu je osvojio Kup Srbije u sezoni 2018/19, a kao igrač Partizana dva puta je bio najbolji strelac Superlige. Prvi put mu je to pošlo za rukom u sezoni 2021/22 kada je tresao mreže čak 29 puta, a drugi put sezonu kasnije, kada je 19 puta bio precizan.

I u novom timu, koji je sezonu završio na četvrtoj poziciji, od njega će se očekivati golovi. Rikardo Gomeš sada ima reputaciju ubojitog strelca, a nema razloga da u Kataru prestane sa poslom koji najbolje obavlja. Ovako je predstavljen u novom klubu:

Rikardo Gomeš se već sa 18 godina preselio sa Zelenortskih Ostrva u Prtugal, gde je igrao za nekoliko poznatih klubova pre nego što je stigao u Partizan. Nakon samo jedne sezone prodat je u Ujedinjene Arapske Emirate u transferu teškom tri miliona evra, a dve godine kasnije se vratio kao slobodan igrač. Kada je drugi put napuštao Humsku doneo je crno-belima 1,5 miliona evra, pa se može reći da je jedan od najboljih transfera Partizana poslednjih godina.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:11

grobari, partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track