SAOPŠTENJE OBILUJE NEISTINAMA, VRŠENE SU MANIPULACIJE... FK Partizan se HITNO OGLASIO zbog apela koji su potpisale legende kluba!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

SAOPŠTENJE OBILUJE NEISTINAMA, VRŠENE SU MANIPULACIJE... FK Partizan se HITNO OGLASIO zbog apela koji su potpisale legende kluba!

Fudbal -

"Apel za spas Partizana" koji su potpisale mnoge legende crno-belih, "zapalio" je javnost u Srbiji. Ovim povodom oglasili su se i čelnici kluba iz Humske, a saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti.

FK ''Partizan'' je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv.grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan najpre moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a pre svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel.

Prema saznanjima kluba, bivši igrač FK ''Partizan'' Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u FK ''Partizan'' pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno 3 dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba ''nije za njega''.

Đorđe Tomić
foto: Printscreen/Youtube

Skupština FK ''Partizan'' funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022.godine, sa mandatom do 2027.godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba. Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba.

Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije.

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da FK ''Partizan'' svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba. Autori saopštenja takođe navode nekakvo ''propadanje omladinske škole'', valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama ''proizvela'' igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge...

FK ''Partizan'' će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati - stoji u saopštenju.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:08

Duljaj i sudija Milan Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track