NEKADA BIO MEĐU NAJTVRĐIM ZAGOVORNICIMA ABA LIGE, SADA OKRENUO PLOČU! Čuveni Hrvat ZAGRMEO: Ako je tako, sve treba PRIVODITI KRAJU
Foto: PRofimedia

jasan stav

NEKADA BIO MEĐU NAJTVRĐIM ZAGOVORNICIMA ABA LIGE, SADA OKRENUO PLOČU! Čuveni Hrvat ZAGRMEO: Ako je tako, sve treba PRIVODITI KRAJU

Košarka -

Bivši hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović jedan je od "najtvrđih" zagovornika ABA lige, međutim nedavna izjava izvršnog direktora Evrolige Paulijusa Motiejunasa čak je i njega navela da posumnje u opravdanost regionalnog takmičenja. Motiejunas je tokom fajnal-fora u Berlinu izjavio da Crvenoj zvezdi kao šampionu ABA lige nije garantovano učešće u Evroligi naredne sezone, što je bila novost za sve, ali iako je njegov najbliži saradnik Dejan Bodiroga pokušao da smiri situaciju dodatno pojašnjavaći da imaju prioritet, briga navijača je ostala.

Tako je Aco Petrović na svom Tviteru, na kome je vrlo aktivan, poručio čak da ukoliko ABA liga u budućnosti ne bude imala direktnu prohodnost ka Evroligi, onda ne treba ni da postoji. I sigurno nije jedini kome je takva misao prošla kroz glavu nakon ponovnih čudnih reakcija iz Evrolige.

"Po završetku još jedne Evrolige, koja je završila sjajnom predstavom Panatinaikosa, mislim da bi ista trebalo da bude transparentnija. Naime, odluke o klubovima, koje nisu nosioci A licence, morale bi da se znaju bar godinu dana ranije. Tako bi znali za šta se igra ABA liga", napisao je Petrović i potom dodao: "U slučaju da pobednik ABA lige nema apsolutnu garanciju igranja Evrolige, onda tu istu ligu, na moju veliku žalost, treba privoditi kraju".

Takođe, bivši košarkaš i trener je objasnio da svako takmičenje koje nema rezultatski naboj, gde je ulog šampionski pehar i ispadanje u niži rang, zapravo i "nije pravo". Čak i kada bi prioritet bio razvitak mladih igrača, Petrović ističe da to ne bi bilo moguće bez "pritiska utakmica".

Podsetimo, Evroliga bi u narednih mesec dana trebalo da donese konačnu odluku o učesnicima naredne sezone. Sigurni učesnici naredne sezone su: Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i ASVEL. Takođe, znamo i da jedan od sledećih pet timova neće igrati Evroligu: Crvena zvezda, Partizan, Virtus, Valensija ili Alba.

U međuvremenu, spremaju se promene u takmičenju i razmišlja se o proširenju Evrolige, dok je takođe Dejan Bodiroga najavio da će biti uvede i licence "srednjeg roka", najverovatnije od tri do pet godina.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

06:22

Svetislav Pešić pred meč sa Litvanijom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track