Sa Pintu odbio zemljake zbog Zvezde!
Foto: Dado Đilas

Portugalac zna šta želi

Sa Pintu odbio zemljake zbog Zvezde!

Fudbal -
Trener nije želeo da postane direktor Olanensea iako je mogao da ostane u zemlji na komotnijoj funkciji

Dao reč Stojadinoviću!Novi trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu odbio je ponudu portugalskog kluba Olanense da postane sportski direktor tog kluba zbog dolaska u Srbiju, saznaje Kurir. Naime, Portugalac je bio velika želja predsednika Olanensea Isidora Souse, ali je Sa Pintu pre toga dao reč direktoru crveno-belih Zoranu Stojadinoviću i nije želeo da je prekrši.Olanense je u zoni ispadanja portugalske lige, a prvi čovek tog kluba nudio je Rikardu Sa Pintuu isto novca koliko i Crvena zvezda, 200.000 evra, za mnogo komotniju funkciju.Bez obzira na činjenicu da će biti rastavljen od supruge i dve ćerke kojima je mnogo privržen, mladi trener je odlučio da dođe u Srbiju. Razlog je bio vrlo jednostavan, Crvena zvezda je veliko svetsko i evropsko ime, klub koji je poznat u celom svetu, bez obzira na tešku materijalnu situaciju u kojoj se trenutno nalazi.- Crvena zvezda je veliki izazov za mene. Dobro znam gde sam došao, ali isto tako znam da ovaj klub zaslužuje da na jesen igra Ligu Evrope i da sledeće sezone uzme titulu. To je moj zadatak i verujem da ću ga ostvariti - rekao je Sa Pintu.Predsednik Olanensea Isidoro Sousa demantovao je informaciju da će Rikardo Sa Pinto na poziciji direktora zameniti Manuela Kažudu, ali portugalski mediji tvrde da je to rekao nakon što mu je sadašnji trener Crvene zvezde objasnio koliki je izazov za njega da dođe u Srbiju.

Rad: Zvezdin trio je našFudbalski klub Rad oglasio se saopštenjem u kojem tvrdi da procenti od prodaje igrača Crvene zvezde Luke Milivojevića, Aleksandra Pantića i Miloša Dimitrijevića ne pripadaju Ranku Stojiću već klubu.Građevinari tvrde da će novac od prodaje fudbalera ići na račun fudbalskog kluba, a ne na račun Ranka Stojića ili njegove menadžerske agencije.

Janković isplaćenFK Crvena zvezda u petak je bivšem treneru Aleksandru Jankoviću uplatio 45.000 evra, a u junu će dobiti i razliku do 150.000 evra, koliko mu po ugovoru sleduje za ovu godinu.Bivši trener dobio je menicu na 30.000 evra od ugovorene obaveze za narednu sezonu. Ostatak novca do 150.000 oprostio je klubu, ali, istini za volju, tih 120.000 koliko je oprostio nije ni zaradio, jer neće biti trener naredne godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track