Britanci: Nastasić je najbolji
Foto: Reuters

Izbor pedantnih Engleza

Britanci: Nastasić je najbolji

Fudbal -
Srpski fudbalski reprezentativac kandidat da postane najbolji mladi igrač u Engleskoj

Pretekao i Nemanju.U sezoni bez trofeja Mančester siti bi na kraju mogao da se pohvali samo osvojenom nagradom za najboljeg mladog fudbalera Premijer lige. Prema nezvaničnim najavama, štoper „građana“ i reprezentacije Srbije Matija Nastasić mogao bi da pobedi u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA), što bi bilo prvo individualno priznanje za jednog srpskog internacionalca na Ostrvu.Da bi došao u poziciju da impresionira Engleze, Nastasić je morao da se izbori sa oštrom konkurencijom u klubu. Mladi Valjevac poslao je u drugi plan standardnog reprezentativca Engleske Džoliona Leskota, potencijalnog reprezentativca Miku Ričardsa i nezamenljivog u nacionalnom timu Obale Slonovače Koloa Turea. Roberto Manćini Tureu je već saopštio odluku da na kraju sezone može da krene u potragu za novim klubom, dok Leskot nema nameru da i narednu godinu presedi na klupi za rezerve, što ne znači da ne poštuje izbor italijanskog stručnjaka.- Nastasić je kandidat za igrača godine. O njemu se ne priča mnogo, ali da je Englez, svi bi sa oduševljenjem govorili o njemu - napisao je krajem januara na svom Tviteru Leskot.Nastasić je 28. marta napunio 20 godina. Za reprezentaciju Srbije odigrao je devet utakmica.

Novi partner biće Mats Humels iz BorusijeDosadašnji partner Nastasića u štoperskoj liniji Belgijanac Vensan Kompani najverovatnije će preći u Barselonu. Umesto njega od naredne takmičarske godine mogao bi da zaigra reprezentativac Nemačke Mats Humels, koji se proslavio u Borusiji Dortmund nastupajući u tandemu sa drugim srpskim štoperom Nevenom Subotićem.

Osvajači PFA – najbolji mladi igračKajl Voker 2011/12.Džek Vilšir 2010/11.Džejms Milner 2009/10.Ešli Jang Aston 2008/09.Sesk Fabregas 2007/08.Kristijano Ronaldo 2006/07.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track