TERZIĆ ZA BABOVIĆA: Milija umesto Toleta na čelo FSS

Ne želi na Terazije

TERZIĆ ZA BABOVIĆA: Milija umesto Toleta na čelo FSS

Fudbal -
Bivši prvi čovek srpskog fudbala voleo bi da na to mesto dođe poznati privrednik

BEOGRAD - Prvi čovek OFK Beograda Zvezdan Terzić, vidi Miliju Babovića kao idealno rešenje za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije umesto Tomislava Karadžića.

Terzić je u intervjuu "Politici" naveo da tu ulogu mora da preuzme uspešan menadžer.

"Na Zapadu je mnogo manje važno ko je predsednik. Znam gotovo sve predsednike u Evropi. Predsednik FS Belgije je neki opštinski referent, u holandski Savez vodi advokat, dok je u Danskoj to načelnik policije. Nije važno ko je predsednik već da li je uspešan menadžer. Lično, smatram da bi Milija Babović bio idealno rešenje za tu funkciju."

Terzić je dodao da nema nameru da se vraća u FSS o da nema komunikaciju sa Karadžićem.

"Nemam ambicije da se vratim u FSS. Ništa lično nemam ni protiv Tomislava Karadžića koga znam duže od 25 godina. Poznajem dobro i njegovu porodicu, ali u ovoj situaciji, taman da mi je i otac rođeni, ne bih mu oprostio. Ponaša se autokratski. Nažalost, nemam komunikaciju sa njim. Zato sa Zoranom Lakovićem, generalnim sekretarom, odlično sarađujem. On je čovek za čistu desetku, doživljavam ga kao mlađeg brata. I administracija dobro radi svoj posao, većinu tih ljudi sam ja zaposlio u Savezu."

Zvezdan Terzić je na kraju odgovorio i na pitanje, koji su mu sledeći koraci u cilju smenjivanja Tomislava Karadžića.

"Dobro je da se stvorila kritična masa. Više ne želim da učestvujem u bilo kakvoj polemici, ja sam rekao šta sam imao. Drago mi je da je moja reč pokrenula kampanju. Bićemo u plusu i ako ne bude promena."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track