PARE, PARE: Murinjo traži od Abramoviča 14 miliona godišnje!
Foto: REUTERS

Šokirao ga

PARE, PARE: Murinjo traži od Abramoviča 14 miliona godišnje!

Fudbal -
Portugalski stručnjak ispostavio prilično neobičnu listu zahteva za povratak u Čelzi

LONDON - Ako je verovati ostrvskim medijima, Žoze Murinjo je ispostavio Romanu Abramoviču prilično šokantne zahteve za povratak u Čelzi.

Kako piše britanski "Mirror" portugalski stručnjak je zatražio da prima platu od 14 miliona evra godišnje, što je za četiri miliona više nego što prima trenutno najplaćeniji trener u Realu. Murinjo bi u tom slučaju bio skoro duplo plaćeniji od Gusa Hidinka koji je drugi najplaćeniji trener sa 7.5 miliona evra u Anžiju. Murinjo bi se na taj način zaštitio od otkaza, a poučen iskustvom kada je posle dve uspešne sezone u londonskom klubu oteran.

Pored toga, aktuelni trener Reala je na listi zahteva upisao stavku da Frenk Lampard mora da ostane u klubu i da dobije novi ugovor.

Kako prenosi list, Abramovič je prilično šokiran spiskom zahteva. Ipak, ruski tajkun na svom bankovnom kontu ima dovoljnu sumu novca da ispuni i ove zahteve i tako obraduje navijače koji su svim srcem za povratak "Specijalnog".

Ova dva najbitnija zahteva ipak zavise od jedne "sitnice" - Čelzi sa Rafom Benitezom na čelu mora da izbori jedno od prva četiri mesta i šansu da zaigra u Ligi šampiona naredne sezone.

"Plavci" su trenutno na četvrtoj poziciji sa 55 bodova, dva manje od Totenhema, koji ima i utakmicu više. Za petama su im Arsenal sa 53, Everton sa 51 bodom i Liverpul sa 48 bodova, osam kola pre kraja šampionata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track