MUTA OSNOVAO AKADEMIJU: Miroslav Nikolić pomaže mladim košarkašima
Foto: Saša Pavlić

MUTA OSNOVAO AKADEMIJU: Miroslav Nikolić pomaže mladim košarkašima

Košarka -
Nikolić je tokom karijere trenirao Maribor, Partizan, Budućnost, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Hemofarm, Radnički Kragujevac, i bio pomoćnik selektora Srbije

Trofejni košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić pokrenuo je košarkašku akademiju, osnovan je Košarkaški klub Dinamik.

Nikolić je tokom karijere trenirao Maribor, Partizan, Budućnost, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Hemofarm, Radnički Kragujevac, i bio pomoćnik selektora Srbije.

"Zaista je zadovoljstvo biti među mladim sportistima, raditi s njima, prenositi im znanja i tehnike koje od njih mogu napraviti buduće uspešne sportiste. Postao sam deo KK Dinamik i učestvovaću u osniovanju akademije košarke jer verujem da odlični uslovi za trening, organizovanost i preciznost uvek vode ka ostvarenju ciljeva. Smatram da je ovo dobra prilika za sve mlade sportiste da napreduju, a ja kao njihov trener ću učiniti sve da imaju svetlu budućnost", rekao je Nikolić.

Dva puta je bio šampion Jugoslavije, a sa reprezentacijom dva puta šampion Evrope. Košarkaški klub Dinamik će u budućnosti organizovati inovacioni centar (savetovanja-seminari-stažiranje-intruktaže), organizovaće takmičenja i manifestacije, osnovati sekciju 3x3, pripremiti programe međunarodnog karaktera i realizovati TV internet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track