CRVENA ZVEZDA U BORBI ZA EVRO LICENCU: Dovoljno je i 6,54 miliona evra
Foto: Crvenazvezdafk.com

U Ljutice Bogdana 1 imaju računicu

CRVENA ZVEZDA U BORBI ZA EVRO LICENCU: Dovoljno je i 6,54 miliona evra

Fudbal -
Ukupan dug iznosi 11,8 miliona evra, ali klupska uprava veruje da sa isplatom 6,54 miliona može da dobije dozvolu da igra u evropskom takmičenju

Fudbalski klub Crvena zvezda dobiće licencu za igranje u Evropi ukoliko do 31. maja reši dugovanja u iznosu od 6.540.000 evra iako ukupan dug iznosi 11.800.000 evra. Tako bar veruju odgovorni u klubu.

Naime, 11,8 miliona evra jeste ukupni dug aktuelnog šampiona Srbije, ali 6,54 miliona predstavlja "efektivni finansijski deficit" i isplata tog dela duga omogućila bi crveno-belima da sledeće sezone igraju u evropskom takmičenju.

Podsetimo, Zvezdu je UEFA uoči ove sezone izbacila iz međunarodnih takmičenja upravo zbog neisplaćenih dugovanja.

Najveći deo od ukupne sume Zvezda duguje bivšim igračima i trenerima - 3,7 miliona. Poslednji u nizu koji će preko suda tražiti svoje pare je Nejc Pečnik...

U Ljutice Bogdana 1a nadaju se da će vatru ugrasiti "Gasprom". Predstavnici ruske kompanije boravili su 4. marta u Beogradu kako bi počeli pregovore oko produžetka saradnje sa Crvenom zvezdom. "Gasprom" je kao sponzor u beogradski klub "ubrizgao" 4,5 miliona evra prošle sezone, a očekuje se da, ako ugovor bude produžen, Zvezda dobije približno istu sumu. Međutim, čak i ako bi se dogovor postigao po hitnom postupku, papirologija bi verovatno sprečila da Zvezda dobije pare pre sredine aprila, a problem je što će predstavnici UEFA poslednjeg dana marta doći u kontrolu u Ljutice Bogdana 1 da "snime" situaciju i vide kako crveno-beli napreduju u rešavanju problema.

(Kurir sport / Mozzar sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track