(VIDEO) ŠAMPION NASTAVIO POBEDNIČKU SERIJU: Zvezdina trojka u Subotici
Foto: Crvenazvezdafk.com

Superliga, 19. kolo

(VIDEO) ŠAMPION NASTAVIO POBEDNIČKU SERIJU: Zvezdina trojka u Subotici

Fudbal -
Crvena zvezda pobedila Spartak u Subotici 3:1

Crvena zvezda savladala je Spartak u Subotici rezultatom 3:1 (2:1) u utakmici 19. kola srpske fudbalske Superlige.

Gosti iz Beograda zasluženo su upisali tri boda i nastavili poteru za prvoplasiranim Partizanom. Crveno-beli su, izuzev u finišu prvog poluvremena, bili bolji rival, igrali sigurno, kontrolisali razvoj događaja na terenu i davali golove.

Crvena zvezda je već posle pola sata igra imala ubedljivu prednost 2:0 stečenu golovima Darka Lazića u petom i Mihaila Ristića iz penala u 29. minutu. Činilo se da sve ide na vodenicu ekipe Nenada Lalatovića, ali promašena šansa Petra Orlandića u 34. minutu kao da je preokrenula situaciju. Umesto da zimska akvizicija donese 3:0 Crvenoj zvezdi, u sledećem minutu su Subotičani prepolovili "minus" posle lepe akcije. Treći gol u sezoni postigao je Dejan Georgijević. Isti igrač mogao je da se proslavi da je nekoliko minuta kasnije doneo Spartaku izjenačenje, ali nije bio precizan iz povoljne pozicije.

U drugom poluvremenu ponovo su crveno-beli preuzeli kontrolu. Nisu srljali u nameri da "overe" pobedu, ali su to ipak učinili u 78. minutu preko Luke Jovića. Pogotkom mladog napadača stavljena je tačka na utakmicu i na treću uzastopnu pobedu Crvene zvezde.

"U prvih pola sata igrali smo sjajno, onako kako treba da igramo svih 90 minuta. Dali smo dva gola, morali smo i treći preko Orlandića, ali nismo, pa nas je stigla kazna. Naivno smo primili gol iz lepe akcije Spartaka. U drugom poluvremenu odigrali smo rutinski. Bili smo bolji i zasluženo pobedili", izjavio je Nenad Lalatović posle utakmice za televiziju "Arenasport".

Zvezda je prišla na samo bod Partizanu, koji svoj meč 19. kola sa Radom igra od 17 sati.

"Kad bih rekao da neću da pratim tu utakmicu, lagao bih. Lepo je na 'minus jedan', ali nama je važno da gledamo sebe i da svaku sledeću utakmicu odigramo bolje od prethodne", dodao je Lalatović.

Trener Spartaka Petar Kurćubić priznao je da je Zvezda pobedila jer je u ovom trenutku kvalitetnija, ali i izrazio zadovoljstvo igrom svog tima.

SPARTAK: Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević – Maksimović, Ljubenović, Plavšić, Ilić – Georgijević, Ivanović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Ristić, Katai, Stojanović – Parker, Jović, Orlandić.

Na tribinama Gradskog stadiona u Subotici bilo je oko 5.000 gledalaca.

TOK MEČA:

87. minut - Nenad Gavrić ušao u igru umesto Džošue Parkera u timu Zvezde.

85. minut - Velika prilika za Aleksandra Kataija. Pogrešio je Jakovljević, Katai je uzeo loptu i šutirao levom nogom, ali pored gola.

81. minut - Izmena u Spartaku. Nenad Lukić ušao je umesto Stefana Ilića.

78. minut - 1:3 - Luka Jović. Mladi napadač postigao je svoj drugi prvenstveni gol za prvi tim Crvene zvezde, odnosno drugi u poslednje dve utakmice. Ušunjao se Jović iza domaćih defanzivaca i loptu odbijenu od bloka posla šuta Džošue Parkera smestio u mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=7Amxe--drxw

75. minut - I druga izmena kod gostiju. Saša Stojanović je ustupio mesto Danijelu Avramovskom.

70. minut - Izmena i u Spartaku. Izašao je Đorđe Ivanović, a ušao Andrej Mrkela.

60. minut - Prva izmena u Zvezdi - Aleksandar Kovačević zamenio je Petra Orlandića.

54. minut - Aleksandar Katai je imao otvoren šut sa 18 metara, ali nije bio precizan.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena u sastavima nije bilo. Situacija na južnoj tribini se smirila.

Početak drugog poluvremena kasni zbog nereda na južnoj tribini, na kojoj su se navijači Zvezde sukobili sa pripadnicima Žandarmerije.

40. minut - Šansa za Spartak. Domaćin je izveo sličnu akciju kao kod gola, samo što je sada centrirao Vladimir Torbica, ali Georgijević nije bio precizan kao pet minuta ranije.

35. minut - 1:2! Strelac Dejan Georgijević. Kazna za promašaj Orlandića stigla je takoreći odmah. Domaći su odigraju odličnu akciju, stvorili prvu priliku i poentirali. Stefan Milošević je ostao sam na levom krilu, namestio se i dobro centrirao, pronašao je Georgijevića na drugoj stativi, a on je sa ivice peterca zakucao loptu u Zvezdinu mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=3rXenvQr0rA

34. minut - Velika šansa za Petra Orlandića. Napadač Crvene zvezde nije uspeo da poveća na 0:3.

29. minut - 0:2! Strelac Mihajlo Ristić iz penala! Aleksandar Katai je sjajno "izbacio" Luku Jovića, koga je golman Spartaka Nikola Mirković oborio. Posle kratkog razmišljanja sudija Srđan Obradović je pokazao na belu tačku, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Ristić.

http://www.youtube.com/watch?v=fgdeG9Yz7eQ

5. minut - 0:1! Strelac Darko Lazić. Prvi korner za Zvezdu izveo je Saša Stojanović, sa leve strane, loptu je na prvoj stativi samo "kresnuo" glavom Savo Pavićević, ona je došla do Lazića na drugoj stativi. Kada se mladi štoper crveno-belih našao usamljen pred praznim golom nije mu bilo teško da dovede goste u vođstvo.

Može se reći da je Lazić dao gol svojima, jer je ne tako davno igrao za Spartak kao pozajmljen igrač Zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=6lDf8jl9rWg

Pre početka utakmice minuom ćutanja odata je počast poginulima u helikopterskoj nesreći u petak uveče u Beogradu.

Spartak je ovog proleća zabeležio pobedu samo protiv OFK Beograda na domaćem terenu (1:0), dok je poraze pretrpeo na gostovanjima u Kragujevcu (0:1) i Lučanima (2:3). Uoči 18. kola zauzimao je deseto mesto na tabeli, sa 21 bodom, četiri više od ekipa u zoni baraža (Radnički Niš) i zoni ispadanja (Voždovac).

S druge strane, Crvena zvezda je posle uvodnog remija u Nišu (0:0) vezala dve pobede, u Jagodini (3:2) i kod kuće nad Vojvodinom (3:0). Prišla je lideru Partizanu na četiri boda i pobeda u Subotici joj se nameće kao imperativ.

Crveno-belima u poslednje vreme nije prijalo gostovanje u Subotici. Naime, tek prošle sezone su pobedom od 2:1 prekinuli niz od tri i po godine bez trijumfa na gostovanju Spartaku, tokom kojih su doživeli dva uzastopna poraza.

Jesenas se Zvezda namučila da slomi otpor Subotičana na "Marakani". Muke joj je skratio Danijel Avramovski golom u 76. minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track