Zvezda bolja od Mega vizure

Zvezda bolja od Mega vizure

Košarka -
Crveno-beli su opravdali ulogu apsolutnog favorita u duelu protiv najmlađe ekipe u Super ligi i zabeležili šestu pobedu u prvenstvu, koja ih ostavlja u trci za plasman u plej of i Jadransku ligu

BEOGRAD - U prvoj utakmici 11. kola košarkaškog prvenstva Srbije, Crvena zvezda je u sredu veče kao gost pobedila Mega vizuru rezultatom 79:75 (25:25, 27:18, 12:11, 15:21).

Crveno-beli su opravdali ulogu apsolutnog favorita u duelu protiv najmlađe ekipe u Super ligi i zabeležili šestu pobedu u prvenstvu, koja ih ostavlja u trci za plasman u plej of i Jadransku ligu.

Mega vizura je odigrala hrabro i u tri četvrtine je bila ravnopravan, a povremeno i bolji protivnik, ali je drugu odigrala loše, što su neuporedivo iskusniji igrači Crvene zvezde iskoristili da naprave dvocifrenu razliku.

U finišu utakmice domaći košarkaši su uspeli da nadoknade veliku prednost Zvezde i zaostatak smanjili na samo dva poena (77:75), ali nisu mogli da naprave preokret.

Iako je ostvarila značajnu prednost u skoku i utakmicu završila sa 11 uhvaćenih lopti više od protivnika, Mega vizura je izgubila zbog isuviše izgubljenih i malo osvojenih lopti. Domaćini su imali deset više izgubljenih i isto toliko manje osvojenih lopti od Crvene zvezde.

Zahvaljujući tome, crveno-beli su imali čak 17 šuteva više i lako su pobedili, uprkos tome što su imali nešto slabiji procenat šuta iz igre.

Mega vizura: Milisavljević 11, Reljić 2, Miljenović 11, Cvetković 6, Matović 10, Avramović 6, Luković 2, Jaramaz 2, Čantekin 8, Demčesen, Bojić 7, Musli 11.

Crvena zvezda: Čović 4, Cvetković, Ilić, Lazić, Nedović 5, Lešić 11, Subotić 4, Nikolić 4, Tomas 15, Milutinović 10, B. Popović, P. Popović 26.

Pešić: Pad ritma mogao skupo da nas košta

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je posle pobede da je zadovoljan borbenošću ekipe, ali da je u jednom trenutku pad ritma mogao skupo da košta crveno-bele.

"Mi intezivno radimo na tome na treningu, analiziramo, ali očigledno još nismo spremni da kada uspostavimo kontrolu igre to ispoštujemo do kraja. Mislim da su naši momci, što se tiče borbenosti, dali maksimum. U nekom trenutku smo izgubili ritam igre i to je moglo skupo da nas košta", rekao je Pešić na konferenciji za novinare posle meča.

"Mi smo uradili praktično sve što je bilo potrebno da odigramo onako kako treba da se igra protiv Mega Vizure. Skoro perfektni smo bili u odbrani na njihova spoljna tri igrača Milisavljevića, Jaramaza i Miljenovića. Povećali smo prednost na 16 poena, ali onda smo počeli da gubimo konce igre", dodao je Pešić.

Bek Crvene zvezde Andreja Milutinović ocenio je da je ključ pobede bila dobra igra u trećoj četvrtini.

"Otvorili smo meč veoma angažovanom odbranom. Ali, bilo je i grešaka pa smo dozvolili Mega Vizuri otvorene šuteve što su oni iskoristili i sustigli našu prednost. Mislim da je ključna bila treća četvrtina u kojoj smo dobro odigrali. Kasnije smo imali malih oscilacija i na tome moramo da radimo, ali mislim da je naša pobeda zaslužena", istakao je Milutinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja