(VIDEO) DOMINACIJA NOVOSAĐANA: Navijači iz Srbije vodili basketaše do titule u Bukureštu
Foto: Promo

Velika podrška sa tribina

(VIDEO) DOMINACIJA NOVOSAĐANA: Navijači iz Srbije vodili basketaše do titule u Bukureštu

Košarka -

Basketaši Novi Sad Al Wahda nastavili su dominaciju titulom na čelendžeru u Bukureštu, čime su obezbedili nastup na "World Tour" nadmetanju u Debrecinu.

U rumunskoj prestonici, igralo se u poznim večernjim satima u nedelju, na samo jednom terenu, što je privuklo veliki broj gledalaca da isprate poteze najboljih na svetu, Dušana Domovića Buluta, Marka Ždera, Marka Savića i Dejana Majstorovića. I to ne samo domaćih, jer su brojni fanovi iz Srbije došli da podrže naše momke!

U grupi A, Novosađani su bili prvi posle prvog dana turnira, pobedili su "Tricolorii Bucharest" sa 21-13 i "Che Bar Pristina" sa 21-10, onda je u nedelju savladan i "Scoala Veche Buc" sa 21-12.

Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Marko Savić, Dejan Majstorović, 3x3, Foto: Promo
Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Marko Savić, Dejan Majstorović, 3x3, Foto: Promo

U nokaut fazi, padali su redom "Ecos Romari Vitez" (20-9), "NY Harlem" (20-18) i "Ljubljana" (21-6).

- Najteže je bilo polufinale, ekipa NY Harlema je veoma atletski spremna, ali smo bili sigurni da nemaju odgovor na naš stil. Imali smo ceo meč pod kontrolom, u završnici smo prelomili. Bila su to dva sveta basketa, zato je duel bio atraktivan - kaže kapiten Dušan Domović Bulut.

Tribine su bile krcate, Novosađani su imali veliku podršku, pa su se u finalu revanširali Ljubljani za poraz u prošlonedeljnoj borbi za titulu Praga.

- Naučili smo na greškama, nismo ih ponavljali. Slomili smo ih na startu i nismo se dalje osvrtali. Imali smo neverovatnu podršku, ljudi iz Novog Sada i Srbije doputovali su samo da bi gledali nas. To dosta govori o napretku ovog sporta, ali i nas kao ekipe. Sada hoćemo da im se odužimo, a to ćemo uraditi već 20. avgusta na turniru 3x3 Novi Sad Streetball - kaže Bulut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track