NEMA NEPOBEDIVIH Terzić: Ako smo dobili evropskog, možžemo i svetskog ššampiona!
Foto: Reuters

Protiv Amerikanki na čistu pobedu

NEMA NEPOBEDIVIH Terzić: Ako smo dobili evropskog, možžemo i svetskog ššampiona!

Rio 2016 -

Selektor ženske odbojkaške repreznetacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da protiv SAD očekuje znatno težu utakmicu nego protiv Rusije, ali da veruje da će ekipa izboriti plasman u finale Olimpijskog turnira u Riju.

Srbija je savladala Rusiju sa 3:0 u setovima i došla u priliku da trijumfom nad aktuelnim svetskim šampionom obezbedi medalju.

"Moramo da budemo zadovoljni posle ovakve pobede nad Rusijom, s obzirom da smo odigrali verovatno najbolju utakmicu na turniru protiv evropskog šampiona. Dobili smo ih lako, sve devojke su pružile maksimum i sprovele i više nego što smo očekivali. Servis je bio fenomenalan", rekao je Terzić posle trijumfa nad Rusijom.

On je dodao da će meč sa SAD biti totalno drugačiji u odnosu na duel sa Ruskinjama.

"Rusija igra visokim loptima, SAD timski i mnogo brže, sigurno je da biti mnogo teže protiv svetskih prvaka. Međutim, sposobni smo da igramo protiv njih, ako smo mogli da dobijemo evropskog, onda možemo i svetskog šampiona", poručio je selektor.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović ističe da Amerikanke nisu nepobedive i da veruje u plasman u finale Igara.

"Odigrali smo fantastičnu utakmicu protiv Rusije, servis je funkcionisao jako dobro. Bile smo energične, igrale timski, borbeno i hrabro. Nismo kalkulisale, igrale smo iz sve snage i to je dalo rezultat. Dobro poznajemo Amerikanke, moćan tim imaju, ali nisu nepobedive, što smo pokazale na Gran priju. Nadam se još jednoj našoj dobroj utakmici, verujem da se nećemo zaustaviti ovde", zaključila je Ognjenović.

Polufinale između Srbije i SAD igra se sutra od 18 sati po našem vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track