POSLE SUKOBA TELETOVIĆA I MUSE: Bosanski košarkaši ostali bez selektora
Foto: ABA Liga

Mulaomerović se povukao

POSLE SUKOBA TELETOVIĆA I MUSE: Bosanski košarkaši ostali bez selektora

Košarka -

Damir Mulaomerović podneo je ostavku na mesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bivši reprezentativac Hrvatske je ove godine preuzeo BiH, ali je doživeo debakl u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će "Zmajevi" propustiti posle tri uzastopna učešća.

Iako je u svom timu prvi put BiH imala dva NBA igrača, Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića, nije uspela da osvoji Grupu C u konkurenciji Rusije i Švedske. Štaviše, nakon drugog poraza od Rusije, u Mulaomerovićevom rodnom gradu Tuzli prošle sedmice, dogodio se žestok sukob kapitena Teletovića i mladog Džanana Muse. Mulaomerović je nakon tog meča kritikovao Teletovića zbog velikog broja šuteva, a i Nurkića zbog nezalaganju u odbrani, da bi dan kasnije izbacio kapitena iz tima zbog pomenutog incidenta sa Musom. "Posle okončanog kvalifikacionog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obaveštavam bosanskohercegovačku javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Imenovanje za selektora reprezentacije BiH i ukazano poverenje rukovodstva KS BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. Sa osećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih meseci radio te im želim mnogo sportskog i ličnog uspeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspešan oporavak. Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbedio maksimalne uslove za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima. Reprezentacija BiH ne treba da brine za svoju budućnost, jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres", saopšto je Mulaomerović.

Uprkos njegovom odlasku neizvesna je reprezentativna sudbina Teletovića jer je javno kritikovao KS BiH zbog mnogo problema koji oružuju tim, a pitanje je da li će ostati i Nurkić koji je takođe najavio da mora razmisliti o tome zbog čestih kritika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track