(VIDEO) FANTASTIČNI JOKIĆ NIJE MOGAO SAM! Bjelica i Minesota posle neviđene drame u plej-ofu!
Foto: AP

Denver pao posle produžetka

(VIDEO) FANTASTIČNI JOKIĆ NIJE MOGAO SAM! Bjelica i Minesota posle neviđene drame u plej-ofu!

Košarka -

Ljubitelji košarke u Srbiji navijaće u plej-ofu NBA lige za Nemanju Bjelicu!

Košarkaši Menesote posle čak 14 godina uspeli su da izbore plasman u plej-of najjače košarkaške lige na svetu, pošto su u dramatičnom meču posle produžetka savladali direktnog rivala za osmo mesto Zapadne konferencije - ekipu Denvera 112:106 (29:26, 33:28, 24:27, 15:20, 11:5).

Ni fenomenalna partija srpskog centra Nikole Jokića nije pomogla Nagetsima da dođu do trijumfa na ovom meču. Popularni Džoker je bio ubedljivo najbolji u svom timu, meč je završio sa 35 postignutih poena, 10 skokova i 3 asistencije. Međutim, to nije bilo dovoljno da se savlada odlična Minesota.

Minesota je u prvom puluvremenu bila bolji tim. Na pauzu su otišli sa zasluženih osam poena prednosti (62:54). Međutim, u trećoj deonici na terenu se pojavio novi Denver. Jokić je preuzeo odgovornost i u potpunosti vratio svoj tim u meč. U poslednjoj četvrtini igralo se u serijama. Timbervulfsi su u jednom momentu imali osam poena prednosti 99:91, a onda su sjajni Jokić i Marej stupili na scenu i na tri minuta do kraja Denver je stigao do izjednačenja 99:99.

U samom finišu viđeni brojni promašaji na obe strane. Na šest sekundi do kraja Jokić je uhvatio loptu i tražio tajm-aut. Napad je išao na našeg centra, ali odlični Gibson je uspeo da ga blokira i meč je otišao u produžetak.

Gibson je odlično čuvao umornog Jokića u produžetku. Nedostajali su Denveru njegovi poeni... Batler i Vigins u samom finišu sa linije penala donose veliki trijumf Vukovima i slavlje na tribinama "Target centra" je moglo do počne.

Timbervulvse je predvodio Džimi Batler sa 31 poenom, Karl-Entoni Tauns imao je 26 poena i 14 skokova, Endru Vigins dao je 18, Džef Tig 17 poena, a Nemanja Bjelica se za 10 minuta igre nije upisao u strelce (0-4 iz igre, 2sk, 3ukr. lopte, 1 izg. lopta).

Osim Jokića, kod Nagetsa su dobri bili Vil Barton sa 24 poena i Marej sa 20.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo je najveća Đukićeva dilema pred derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track