poklon od evrolige

(KURIR TV) SVEČANO NA KALIŠU: Cremonija otvaranja renoviranih terena KK Crvena zvezda

Košarka -

Košarkaška Evroliga otvorila je na Kalemegdanu dva u potpunosti obnovljena terena Crvene zvezde, kao i rekonstruisanu tribinu na terenu Partizana, što je svojevrsno nasleđe za grad koji će sredinom maja biti domaćin fajnal-fora tog takmičenja.

Na ceremoniji otvaranja terena na Kalemegdanu, u sklopu "One Team" projekta društvene odgovornosti, iako najavljeni, nisu prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević. Nešto ranije saopšteno je da će zbog bolesti događaj propustiti i predsednik Evrolige Djordi Bertomeu.

"Generacije košarkaša koje su igrale ovde u tvrđavi, kako Crvene zvezde koja je 10 puta uzastopno u ondašnjoj Jugoslaviji bila šampion države i Partizan u komšiluku... Mislim da su to bitni faktori, imajući u vidu da je baš na ovim terenima košarka počela da se razvija u našoj zemlji. Sam izbor Evrolige da obnovi ove terene je izvanredan. Zahvaljujem se u ime Beograda, mog rodnog grada. Siguran sam da će Beograd biti pravi domaćin fajnal-for", rekao je legenda srpske i jugoslovenske košarke Dušan Ivković.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da misija kluba ispunjena, jer je Evroliga odlučila da zavšni turnir bude u Beogradu.

"Nama je velika čast ovaj današnji dan, odnosno renoviranje ovih terena jer oni predstavljaju istoriju srpske i jugoslovenske košarke. Ovde je sve pokrenuto, zahvaljujući patrijarsima te košarke - gospodinu Nebojši Popoviću, Aleksandru Nikoliću, Raši Šaperu i Bori Stankoviću", rekao je ;Čović i zahvalio se gradskoj Upravi, ali i predsedniku države.

Predstavnica Evrolige Ebigejl Martin rekla je da je velika čast za tu organizaciju obnavljanje terena na Kalemegdanu, ali i najavila da će "fan zona" tokom fajnal-fora u Beogradu biti upravo na tim terenima. One se takodje zahvalila predstavnicima Crvene zvezde i Partizana.

Svečanosti na Malom Kalemegdanu prisustvovali su i ambasador fajnal-fora Duško Savanović, sekretar Skupštine grada Beograda i legendarni košarkaš Zvezde Zoran Jovanović, tim menadžer Partizana Dušan Kecman, ali i igrači crveno-belih Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Nemanja Dangubić, kao i Mihajlo Andrić iz Partizana.

Košarkaši Zvezde, kao i Andrić su se posle svečanosti podelili u dve ekipe zajedno s decom iz "One Team" projekta i prvi zaigrali na novim obnovljenim terenima s podlogom od tartana.

kurir.rs / kurir sport, Beta

foto: kurir sport / Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track