JUSUF NURKIĆ VOLI BAJU I NARODNJAKE: Kontroverzni košarkaš se slikao sa pevačem (VIDEO)
Foto: Denver.com

JUSUF NURKIĆ VOLI BAJU I NARODNJAKE: Kontroverzni košarkaš se slikao sa pevačem (VIDEO)

Košarka -

Jusuf Nurkić, košarkaš Portlanda i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, izazvao je pažnju javnosti svojim potezima

Centar iz Tuzle se na šestom meču polufinalne serije Zapada između Portlanda i Denvera pojavio u majici sa imenima vojnika koji su početkom devedesetih godina ratovali protiv Srba.

foto: Tviter

Međutim, ovo nije prvi put da košarkaš Blejzersa javno iznosi svoje mišljenje o ratu u bivšoj Jugoslaviji. Nurkić je zapalio javnost u Srbiji kada je 2017. godine na svom Fejsbuku objavio poruku pred izricanje presude Ratku Mladiću.

"Razočaranje je veliko, teško je podneti svu tu bol. Svet je godinama samo gledao našu patnju, često i okretao glavu, a ovoliko čekanje na suđenje i presudu još jedno je poniženje za žrtve. Kakva god presuda da bude, monstrum neće dobiti ono što zaslužuje... Ali, ne brini, čeka te kabur i suđenje kakvo zaslužuješ", napisao je Nurkić na Fejsbuku.

foto: Fejsbuk

Međutim, to nije prvi put da Nurkić svojim objavama uzburka javnost. Najveći deo objava odnosi se na Srebrenicu, kao i negativnu propagandu za Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Nurkić je šokirao javnost krajem prošle godine kada je na svom Tviteru ''prokomentarisao'' prijem braće Dragić od strane tadašnjeg predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nurkić je objavio na Tviteru vest o odlikovanju braće Dragić, ali je umesto komentara ostavio dva emitikona. Jedan kojem ništa nije jasno i drugi koji se lupa po glavi.

Ono što je veoma zanimljivo u celoj priči vezanoj za Nurkića jeste da je košarkaš Portlanda je veoma zainteresovan za srpski turbo folk i srpsku narodnu muziku. Bezbroj puta su se na društvenim mrežama pojavljivali snimci na kojima vidimo Jusufa kako uz srpske narodnjake trenira ili proslavlja pobede svog tima. Jedan od omiljenih mu je svakako Nedeljko Bajić Baja, sa kojim se centar Portlanda čak jednom slikao.

foto: Instagram

Kurir sport/Nemanja Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track