ČOVEK KOJI JE SRUŠIO MOĆNI LIVERPUL ZA KURIR Milan Pavkov: Crvena zvezda je tukla novog prvaka Evrope!
Foto: Starsport©

DVA PUTA U METU

ČOVEK KOJI JE SRUŠIO MOĆNI LIVERPUL ZA KURIR Milan Pavkov: Crvena zvezda je tukla novog prvaka Evrope!

Fudbal -

Napadač crveno-belih srećan što je klub sa Enfilda pobedio Barselonu i izborio plasman u finale Lige šampiona

Milan Pavkov, napadač Crvene zvezde, jedini je fudbaler pored Lea Mesija, koji je u jednoj utakmici ove sezone dao dva gola Liverpulu. Visoki centarfor gledao je utakmicu Liverpula i Barselone u polufinalu Ligi šampiona i bio oduševljen viđenim na Enfildu.

Nije krio oduševljenje što su Crveni pod vođstvom Jirgena Klopa napravili preokret za pamćenje i golovima Divoka Origija i Žoržinja Vajnalduma izborili prolaz u finale koje će 1. juna biti igrano u Madridu, na stadionu "Vanda metropolitano".

foto: Starsport©

Miljenik i heroj navijača Crvene zvezde Milan Pavkov uživao je u revanš meču Lige šampiona, u kojem je Liverpul sa 4:0 deklasirao Barsu, nakon poraza u prvom meču od 0:3.

- Gledao sam utakmicu, naravno. Sjajan duel, pravo polufinale Lige šampiona, svi koji vole fudbal mogli su da uživaju. Liverpul je uspeo da napravi čudo posle 3:0 u Barseloni i zasluženo je prošao u finale - rekao je za Kurir Milan Pavkov.

foto: Starsport©

Centarfor Crvene zvezde objašnjava da je fudbal sport u kojem je sve moguće, da finansijski slabiji klub poput Crvene zvezde pobedi bogati Liverpul, ali i da oslabljeni Liverpul, bez Salaha, Firmina i Keite savlada moćnu Barsu sa Mesijem, Suarezom, Kutinjom i društvom.

- Fudbal je takva igra da je sve moguće. Čuda se dešavaju, pa i ovakvi preokreti. I mi smo pobedom nad Liverpulom na Marakani u Ligi šampiona pokazali da ništa nije nemoguće. Naravno da je igračima Liverpula bilo teško u revanšu posle 3:0 na Nou Kampu, ali su pokazali kakva su ekipa. Kada se juri rezultat, bitno je što pre postići vodeći gol. Tako je i Origi zatresao mrežu u sedmom minutu i to je značajno promenilo tok meča. Njegov gol doneo je sigurnost Liverpulu i ispostavilo se bio prvi korak ka velikom preokretu.

foto: Starsport©

Visoki napadač potom se prisetio utakmice odigrane 6. novembra 2018. godine na Marakani, kada je sa dva gola u 22. i 29. minutu srušio moćni Liverpul. Tada je bez teksta ostavio trenera Crvenih Jirgena Klopa, a na terenu u direktnom duelu u rebus bacio najskupljeg defanzivca Virdžila Van Dajka i dva puta matirao najskupljeg golmana Alisona Bekera.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Ispostavilo se da smo pobedili finalistu Lige šampiona, možda i budućeg šampiona Evrope. Svakako lepa stvar u našoj sezoni za pamćenje i naravno da ću zauvek pamtiti ta dva pogotka Liverpulu. Svi smo srećni i ponosni na sve što smo uradili. Mnogo uspeha i rekorda je iza nas. Crvenu zvezdu je bogata istorija izdvajala u odnosu na ostale i svima u ekipi je drago što smo deo generacije koja piše istoriju - poručio je Milan Pavkov.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track