Najnovije vesti

PREŽIVELA JE NESREĆU U KOJOJ JE POGINUO DRAŽEN, A ONDA JOJ SE ŽIVOT PRETVORIO U PAKAO Jeziva ispovest saputnice slavnog košarkaša: Klara je prebrzo vozila! UPROPASTILA MI JE ŽIVOT! (VIDEO)
Foto: Screenshot

TERAPIJE SU BILE PREDUGE

PREŽIVELA JE NESREĆU U KOJOJ JE POGINUO DRAŽEN, A ONDA JOJ SE ŽIVOT PRETVORIO U PAKAO Jeziva ispovest saputnice slavnog košarkaša: Klara je prebrzo vozila! UPROPASTILA MI JE ŽIVOT! (VIDEO)

Košarka

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Dražen Petrović poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine.

 

Dražen Petrović je poginuo, a devojka Klara kojia je bila za volanom prošla je sa povredama. U automobilu je bila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je sedela na zadnjem sedištu i koja je zadobila teške povrede. Hilal je bila Klarina prijateljica, koja je bila u automobilu da bi joj pravila društvo.

 

Klara se oporavila, kasnije udala za proslavljenog nemačkog fudbalera Olivera Birofa, a Hilal je prošla kroz pakao. I dan-danas ima rupe u sećanju, doživljava nervne slomove...

 

"Zašto je Dražen, čovek takvog statusa i bogatstva, morao da putuje za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala da budem u Nemačkoj i krenem sa njima", još se pita Hilal Edebal.

foto: Printscreen YT

"Na kraju, da li je Dražen bolje prošao od mene? Da li bi bilo bolje da nisam preživela".

 

Usledilo je dugotrajno lečenje.

 

"Bilo mi je vrlo teško. Dugo vremena sam bila na terapijama. U potpunosti sam izgubila pamćenje. Nisam prepoznavala ništa u Minhenu, gradu u kom sam odrasla. Gde god da sam odlazila, roditelji su me vraćali nazad".

 

Tokom rehabilitacije pokušala je da skoči sa 17. sprata.

 

"Nisam planirala da skočim da bih se ubila. Želela sam da se probudim iz sna. Mislila sam da ću, kad skočim, prestati da sanjam ovu moru".

 

Prisećajući se tragičnog događana iz 1993, ona kaže:

 

"Naravno da Klara nije namjeravala da ubije Dražena, ali definitivno je vozila prebrzo. I upropastila mi život".

 

Klara se brzo posle nesreće vratila normalnom životu i nikada nije javno govorila o tragediji.

 

 

kurir.rs / kurir sport 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...