IZBODEN 11 PUTA, ŽIVEO U PARANOJI! Legenda Bostona preživela traumu: Imao sam PIŠTOLJ i mislio da ću UBITI NEKOGA! VIDEO
Foto: REUTERS

POLICIJA GA ČUVALA 24 SATA

IZBODEN 11 PUTA, ŽIVEO U PARANOJI! Legenda Bostona preživela traumu: Imao sam PIŠTOLJ i mislio da ću UBITI NEKOGA! VIDEO

Košarka -

Pol Pirs je definitivno najveća legenda slavnih Boston Seltiksa u ovom milenijumu.

U najtrofejnijem NBA klubu proveo je 15 godina, od 1998. do 2013, a 2008. godine doveo ih je do prve titule nakon 22 godine, gde je bio najbolji igrač tima i proglašen je za za MVP-ja finala.

Tada je bio najpopularniji sportista u Bostonu ali na početku karijere u tom je gradu umalo izgubio život.

Na privatnoj zabavi u jednom noćnom klubu izboden je čak 11 puta, po licu, vratu i leđima, a jednim ubodom probijena su mu pluća.

Hitno je prevezen u bolnicu, što mu je spasilo život.

Gostujući u podkastu prisetio se te noći i perioda koji je usledio nakon toga.

"Ljudi ne znaju za to, ali posle sam bio toliko paranoičan da sam dve godine sa sobom nosio pištolj. Držao sam ga u autu i stalno ga imao u blizini. Nisam više mogao biti u velikim gužvama. Bilo je traumatično. Nisam mogao ni da spavam, budio bih se usred noći. Imao sam policijsku stražu ispred kuće tokom 24 sata, toliko sam bio paranoičan - ispričao je Pirs.

U Americi je nošenje oružja savršeno normalna stvar, nose ga mnoge poznate ličnosti, među njima i sportisti sumnjiva ponašanja izvan terena,

Pirs nikad nije ostavljao utisak osobe koja će izvući pištolj i upucati nekoga, ali ga je ovo traumatično iskustvo totalno promenilo.

- Takvo iskustvo te promeni. Ne znaš gde da ideš, gde da gledaš, stalno si na oprezu i misliš kako ćeš ubiti nekoga - rekao je Pirs, kojeg je celi događaj odveo u doba depresije i anksioznosti.

Postoji više verzija nesretnog događaja iz 2000. godine, službena je ona prema kojoj je Pirs razgovarao s devojkom, što se nije svidelo trojici muškaraca, od kojih je kako se spekuliše barem jedan bio s njom u srodstvu.

Čovek koji je ubo nožem Pirsa Vilijam Regland osuđen je na sedam do deset godina zatvora zbog uboda, a njegov pomagač Trevor Votson na godinu dana jer ga je udarao.

Uprkos teškim povredama, Pirs se čudesno oporavio I spreman dočekao početak nove sezone, koji je usledio samo mesec dana kasnije.

Štaviše, bio je jedini igrač Bostona koji je u toj sezoni odigrao sve 82 utakmice, i to uz prosek od čak 25,3 poena.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track