BIVŠI HRVATSKI KOŠARKAŠ SA SUPRUGOM PROŠAO PAKAO: Tri nedelje sam želeo da saznam da li je živa
Foto: EPA/Jorge Zapata

sve se dobro završilo

BIVŠI HRVATSKI KOŠARKAŠ SA SUPRUGOM PROŠAO PAKAO: Tri nedelje sam želeo da saznam da li je živa

Košarka -

Bivši hrvatski košarkaš, a sada trener Žan Tabak, kaže da u poslednjih mesec dana proživljava težak period u kom nema prostora da misli o sportu,

"Vratio sam se 14. marta iz Poljske, zemlje koja je među prvima reagovala na izbijanje koronavirusa i među prvima otkazala sve događaje i zatvorila granice. Vratio sam se u Španiju i pronašao suprugu sa simptomima koronavirusa. Završila je u bolnici i provela tr nedelje. Srećom odande se vratila kući", rekao je Tabak.

Tabak u predgrađu Madrida ima privatnu košarkašku akademiju, a prvenstvo u toj zemlji je prekinuto 14. marta i za sada se ne zna da li će biti nastavljeno.

"Nisam ekspert, nisam lekar, to nije moje zanimanje. Slušam redovnoo šta kažu eksperti pa im verujem. Ne mogu govoriti objektivno jer je ova situacija uticala na mene iz prve ruke. Tokom tri nedelje sam obavljao poziv za pozivom lekarskoj ekipi u bolnici Zarzuela blizu moje kuće očekujući šta će mi reći, da li mi je supruga živa ili nije", dodao je on.

Španija je već više od mesec i po dana u potpunoj izolaciji.

"Meni nije normalno da se govori o sportu u ovim trenucima. Ja živim sport, od 14 godine sam u ovom sportu a sada imam 50 godina, košarka je moj život, sve mi je dala, ali potrebno je malo bolje promisliti. Na prvom mestu su životi, prednost moraju ima bitnije stvari. Kasnije ćemo razmišljati o sportu, kulturi, koncertima...Sada je reč o životu ili smrti", zaključio je Tabak.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track