BIO SAM TOLIKO PIJAN, NIČEGA SE NE SEĆAM: Klop pričao o titulama sa Borusijom, pa u svom stilu savetovao ljude koji piju
Foto: AP

BIO SAM TOLIKO PIJAN, NIČEGA SE NE SEĆAM: Klop pričao o titulama sa Borusijom, pa u svom stilu savetovao ljude koji piju

Fudbal -

Fudbalski trener Jirgen Klop se prisetio slavlja nakon što je s Borusijom iz Dortmunda 2012. godine osvojio dvostruku krunu.

Strašna Kloppova ekipa je godinu dana ranije prekinula Bayernojvu dominaciju i osvojila prvu titulu prvaka nakon devet godina, a sezonu kasnije je uzela dvostruku krunu. Klopova gotovo juniorska Borussija igrala je atomski fudbal a ekipa je bila bez velikih zvezda koje su dovedene za vrlo malo novca. Godine 2012. titulu su osvojili s osam bodova prednosti ispred Bajerna, a Bavarce su u finalu kupa pregazili 5:2. Briljirao je Robert Levandovski, a sjajni su bili i Gece, Reus, Hummels i ostali.

Nakon što su osvojili pehar 2011. godine, u Dortmundu vladala je ludnica. Legendarni snimak iz centra grada na kom Neven Subotić dolazi na klupsku zabavu i nasred ulice skida majicu, penje se na svoj automobil i s navijačima slavi.

"Bila je to fantastična proslava. Iskrena i luda i mislim da se takvo nešto neće tako skoro ponoviti. Senzacionalno. Užasno sam se napio i 2011. i 2012., ali nakon te dvostruke krune sam bio toliko pijan da se i ne sećam proslave. Eto šta alkohol čini ljudima. Nemojte piti jer se nećete sećati najlepših trenutaka u životu", rekao je Klop.

Legendarni trener ostao je u Borusiji do 2015. godine, nakon čega je otišao na odmor pa u Liverpul.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track