JOKIĆ, BULUT I DONČIĆ: Ljudi, kakav bi to bio tim za basket 3X3? Ima li ko jači od tri Srbina? (FOTO)
Foto: AP

ko da im izađe na crtu

JOKIĆ, BULUT I DONČIĆ: Ljudi, kakav bi to bio tim za basket 3X3? Ima li ko jači od tri Srbina? (FOTO)

Košarka -

Najbolji basketaš sveta voleo bi da zajedno zaigra sa tandemom iz NBA lige

Dušan Domović Bulut otkrio je da bi mnogo voleo da u basketu 3X3 igra zajedno u ekipi sa NBA asoima Nikolom Jokićem i Lukom Dončićem!

Najbolji basketaš sveta gostovao je u podkastu "The Corner" gde je otkrio da bi mnogo voleo da bude u ekipi sa zemljakom Nikolom Jokićem, članom Denver Nagetsa, ali i Slovencem srpskog porekla Lukom Dončićem, košarkašom Dalas Maveriksa. Upitan da izabere svoju idealnu ekipu, Dušan Domović Bulut je bez dileme rekao:

- Odabrao bih Nikolu Jokića i Luku Dončića!

foto: Starsport©

Sjajni basketaš prisetio se i dana iz detinjstva, kada je kao klinac u Novom Sadu zavoleo košarku.

- U košarku sam se zaljubio kroz film “Belci ne mogu da skaču”. Gledao sam taj film i otac me je pitao da li me zanima košarka. Rekao sam da, da… Tako je sve počelo.

Domović Bulut nema dilemu kada je ulična košarka u pitanju. Basket 3X3 je njegov život i u njemu postoji "sva sloboda ovoga sveta".

foto: AP

- Kroz basket mogu da pokažem ko sam ja. Mogu da driblam, da šutiram, da dodajem iza leđa i slično… Za mene je basket zanimljiviji od košarke - izjavio je srpski basketaš.

Dušan Domović Bulut (35) basketom se profesionalno bavi od 2012. godine i sa svojim saigračima Markom Savićem, Dejanom Majstorovićem i Markom Žderom ispisao je stranice istorije tog sporta kako u Srbiji, tako i na svetskom nivou. Četiri puta je bio svetski šampion sa Srbijom, dva puta prvak Evrope, uz veliki broj drugih odličja sa velikih takmičenja. Najveći izazov za njega i njegove saigrače predstavljaju Olimpijske igre u Tokiju koje će biti održane sledeće godine.

Kurir sport/ A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track