MIOMIR KECMANOVIĆ PROBIJA BLOKADU KORONA VIRUSA I PRVI IZLAZI NA TEREN: Srbin će učestvovati na turniru u Palm Biču
Foto: AP

UZ POMOĆ NOVAKOVE FONDACIJE

MIOMIR KECMANOVIĆ PROBIJA BLOKADU KORONA VIRUSA I PRVI IZLAZI NA TEREN: Srbin će učestvovati na turniru u Palm Biču

Tenis -

Mladi srpski teniser Miomir Kecamnović biće u prilici da osvoji turnir "UTR Pro meč serija" koji se igra u Vest Palm Biču ovog vikenda, kada američka administracija odobri da se igraju sportska takmičenja.

Mladi srpski teniser Miomir Kecamanović biće u prilici da osvoji turnir "UTR Pro meč serija" koji će igra u Vest Palm Biču, kada američka administracija odobri da se igraju sportska takmičenja.

Ovaj turnir igraće se tri dana, bez prisustva publike, bez skupljača loptica, a uz poštovanje svih propisnih mera zaštite.

- Mnogo sam uzbuđen što imam priliku da se vratim na teren i odigram par mečeva. Nadam se da će ljudi moći da se uključe i da prate takmičenje. Budite pažljivi, čuvajte se i nadam se da se vidimo uskoro - rekao je Kecmanović.

Srpski teniser je već imao mogućnost da vežba na jednom od terena gde će se igrati turnir kako bi održao formu.

foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

- Trenirao sam sve vreme dok sam bio u Americi. Doduše, prve nedelje sam se odmarao, ali sam posle krenuo da radim kako bih ostao u ritmu. Ipak, biće zabavno da konačno igramo prave mečeve, i radujem se tome. Doduše, bez navijača, biće čudan osećaj, kao da smo i dalje na treningu. Ali, ujedno i zanimljivo - kazao je srpski igrač.

Značajna uloga Novaka Đokovića

Veliku ulogu u organizaciji turnira imaće i Fondacija Novak Đoković koja ukazuje koliko je sport bitan za opšti razvoj dece.

foto: EPA/ALI HAIDER

- Drago nam je što vidimo da se, zahvaljujući smirivanju pandemije, i svet sporta polako vraća u normalne tokove. Jedan od ciljeva Fondacije jeste i da stalno ukazujemo koliki uticaj bavljenje sportom ima na opšti razvoj dece, na njihovu samopouzdanje, razumevanje vrednosti fer-pleja. Upravo zbog toga, prepoznat je značaj prvog zvaničnog profesionalnog teniskog turnira nakon ublažavanja mera zbog korona virusa i izuzetno nam je drago što imamo priliku da ga podržimo. Nastojaćemo da i ubuduće podržavamo i realizujemo projekte kojim se podiže svest o značaju sporta - izjavila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

(Milan Nastić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track