TO MOGU SAMO SRBI: Kad košarka pobedi koronu! KURIR TV
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Odigrana prva utakmica posle pandemije kovid-19

TO MOGU SAMO SRBI: Kad košarka pobedi koronu! KURIR TV

Košarka -

Košarkaši ekipa Rivers i CouchCoach odigrali su danas prvu post Kovid-19 utakmicu, u okviru biznis lige.

Rezultat meča, na sportskim terenima Ade Ciganlije u Beogradu, nije bio u prvom planu već mogućnost igranja košarke uz specijalne zelene maske.

1 / 15 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Za vreme utakmice poštovane su sve preporuke koje se tiču sportskih aktivnosti koje je propisalo Ministarstvo sporta, a to znači da su svi igrači imali maske na licu, da su svi igrači nosili rukavice, da je između igrača poštovano minimalno rastojanje od 1,5 metara, te da je svim igračima pre početka utakmice izmerena temperatura.

Utakmica je bila zvanična, sudile su sudije, bio je delegat na meču, zapisnički sto, kontrolor... Jedino nije bilo publike, u velikom broju, iz razumljivih razloga.

1 / 7 Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

-Pusti priču... Uh, nije nimalo lako igrati ovako. Ali, da se ne žalim, dao sam osam poena sa rukavicama i pod maskom - glasno je komentarisao jedan od igrača Riversa.

Revijalnu utakmicu odigrali su i košarkaši u invalidskim kolicima, a promoter cele akcije bio je Vladimir Kuzmanović, bivši košarkaš Crvene zvezde. Specijalni gost manifestacije bio je Bratislav Đorđević, bivši košarkaš i otac legende srpske košarke Aleksandra Đorđevića.

Utakmicu su organizovali Nenad Nikolin i Marko Radović.

Kurir sport / A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track