PAUZA BI MOGLA DA KORISTI BARSELONI: Mesi misteriozniji nego ikada!
Foto: Profimedia

doba korone

PAUZA BI MOGLA DA KORISTI BARSELONI: Mesi misteriozniji nego ikada!

Fudbal -

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da pauza u takmičenjima zbog pandemije korona virusa može da koristi njegovoj ekipi.

"Možda će nam koristiti ovaj prekid, ali moramo da vidimo da li ćemo uopšte nastaviti takmičenja", rekao je Mesi za španski Sport.

Mesi nije objasnio zbog čega misli da je pauza korisna, ali jedan od razloga može biti i povratak napadača Luisa Suaresa, koji se oporavio od povrede. Takodje i odmor može biti jedan od razloga. Barselona je pretrpela poraze u važnim utakmicama u Ligi šampiona u prethodne tri sezone, uključujući i prošlosezonski 0:4 od Liverpula u polufinalu Lige šampiona. U tim utakmicama činilo se da su igrači premoreni zbog duge sezone.

Takmičenje u Primeri prekinuto je 12. marta zbog pandemije. Više od 27.000 ljudi u Španiji umrlo je od posledica korona virusa.

Uoči prekida Barselona je bila prva na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida. Takodje, katalonski klub plasirao se i u osminu finala Lige šampiona.

Sezona je bila burna za Barselonu, pored javnih kritika izmedju fudbalera i čelnika kluba zbog promenljive igre, klub je doneo i za njega neuobičajenu odluku da u toku sezone promeni trenera, pa je umesto otpuštenog Ernestea Valverdea doveden Kike Setjen.

Igrači Barselone su se teško prilagodili stilu igre novog trenera, a pauza bi mogla da pomogne da se ekipa navikne na Setjenove zahteve.

"Igrajući onako kako smo igrali pre nego što su prekinuta takmičenja, nikada ne bismo osvojili Ligu šampiona. Ne sumnjam u saigrače i da možemo da osvojimo sve, ali ne onakvom igrom", naveo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Španske ekipe su se nedavno vratile treninzima u klupskim objektima, ali treniraju individualno i redovno se testiraju kako ne bi došlo do širenja virusa.

U španskoj ligi žele da se takmičenje nastavi 12. juna, ali to će zavisiti od zdravstvene situacije u zemlji. U pojedinim regionima Španije za sada je dozvoljeno okupljanje u grupama do 10 ljudi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track