POSTAJEMO TAOCI SUKOBA ZVEZDE I PARTIZANA: Prvi čovek Budućnosti pecnuo večite i najavio visoke ambicije Podgoričana
Foto: Starsport©

igara se i van terena

POSTAJEMO TAOCI SUKOBA ZVEZDE I PARTIZANA: Prvi čovek Budućnosti pecnuo večite i najavio visoke ambicije Podgoričana

Košarka -

Podgorička Budućnost je organizovala konferenciju za medije povodom početka priprema za košarkašku sezonu, a predsednik kluba iz Podgorice Dragan Bokan govorio je o ambicijama plavo-belih u Evrokupu i ABA ligi, uz napomenu da je klupski budžet smanjen.

– Za ovu sezonu morali smo da smanjimo budžet, međutim siguran sam da ćemo imati dobru ekipu, spremnu da pobedi i evroligaške timove. Spremni smo za Evrokup, cilj nam je da u tom takmičenju prođemo dve faze. Što se ABA lige tiče ciljevi su isti. Iz prikrajka želimo najviše, ali cilj je da budemo među četiri, da dođemo u priliku da se borimo za titulu i mesto u Evroligi. Iz te pozicije sa dodatnim pojačanjima probali bi da iznenadimo klubove sa mnogo većim budžetima. Novac za prvi deo sezone je obezbeđen. Kasnije ćemo videti šta se dešava i kako se odvija situacija u vezi sa borbom protiv koronavirusa, rekao je Bokan, a preneo klupski sajt.

Prvi čovek crnogorskog kluba je naglasio da je potrebna potpuna reorganizacija ABA lige, kao i mnogo bolja komunikacija između klubova.

– Nismo još napravili reorganizaciju lige, da stvorimo uslove da liga jača. Postajemo taoci sukoba Crvene zvezde i Partizana, koji datira još od prošle sezone. Zaista, vidim da nema neke veće komunikacije među klubovima, po prvi put. Nismo u stanju da preregistrujemo ABA ligu, da otvorimo vrata sponzorima i partnerima, koji će obezbediti stabilno funkcionisanje i u ABA i u ABA 2. Apelujem na sve klubove i predsednike klubova, sve one koji pomažu svaki klub u regionu, da učine sve, da prvo reorganizujemo ligu i da krenemo čvrsto dalje. Da obezbedimo generalnog sponzora ligi. ABA liga je ono najjače kada je sport u regionu u pitanju, proizvod koji spaja ljude i države, dodao je Dragan Bokan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track