DRAGOLJUB ĐURIČIĆ JE BIO VELIKI GROBAR: Voleo je Partizan, igrao vaterpolo, a ovo je priča o prijateljstvu sa Divcem
Foto: Mondo/Stefan Stojanović, EPA/Etienne Laurent

obožavao je sport

DRAGOLJUB ĐURIČIĆ JE BIO VELIKI GROBAR: Voleo je Partizan, igrao vaterpolo, a ovo je priča o prijateljstvu sa Divcem

Košarka -

Bubnjar Dragoljub Đuričić (68) preminuo je danas u bonici "Dragiša Mišović" u Beogradu, od posledica korona virusa.

Bubnjar Dragoljub Đuričić (68) preminuo je danas u bonici "Dragiša Mišović" u Beogradu, od posledica korona virusa.

Dragoljub je bio veliki navijač Partizana, posebno je pratio fudbalski, košarkaški i vaterpolo klub, jer je u mladosti bio golman juniorske vaterpolo reprezentacije.

Muzičar je bio i deo promotivnih aktivnosti kluba i uskakao je da svojom harizmom i umećem da doprinos da se pojedini spektakli uveličaju, pa je tako imao nastupe i na vaterpolo mečevima crno-belih za pomoć vaterpolo timu Partizana, bio je deo spektakla u Pioniru u sklopu akcije "Grobari za nas", kada su legende Partizana igrale košarkaški meč u Pioniru.

- Tvoja ljubav prema Partizanu bila je jaka kao svaki udar bubnja ! Koliko je on bio tvoj život toliko su bile crno-bele boje! Počivaj u miru naš prijatelju i pozdravi ekipu! Dragoljub Đuričić, 10.2.1953-15.3.2021. - piše u objavi Partizana.

Pre dve godine upravo Đuričić je bio jedna od poznatih ličnosti koja je prikazala izgled novog dresa košarkaškog kluba, kada je ispričao i legendarnu anegdotu o Vlade Divcu.

- Kad je došao u Partizan bio je mali od 2 metra i 12 centimetara. Igrom slučaja smo se povezali preko devojaka. Devojke su bile na FDU i onda smo bili usredsređeni jedan na drugoga. Tako da smo provodili puno vremena van terena zajedno, najčešće u Stupici.

- Ono što je meni zanimljivo, je kad sam ga pitao posle Svetskog prvenstva u Španiji (1986.) kada smo za 50 sekundi u polufinalu protiv SSSR-a izgubili prednost od 9 poena, kako se osećao kad je izgubio ključnu loptu koja je nama odnela plasman u finale?!

- Ispričao mi je tada jednu od najtužnijih priča koje sam ikad u životu čuo "Ušao sam u halu, praznu. Sam. Seo sam i plakao. I molio sam Boga da se sruši hala na mene, jer kako da se vratim u Jugoslaviju, a znam da sam kriv za ovo prvenstvo?! U jednom trenutku mi je iza leđa došao Dalipagić, pomazio me po kosi i rekao mi "Ti si mlad, imaš puno, puno vremena da im vratiš sve ovo""! I verovali ili ne, da li je moguće da je Divac imao baš takvu karijeru, posle takvih reči?!

- A pogledajte samo jednu drugu stvar zbog čega ja Partizan volim? Ja Partizan ne volim mozgom, nisam nikad razmišljao racionalno, ali sam negde osetio tu atmosferu, to drugarstvo, to jedinstvo i mislim da su najveće titule koje su dolazile Partizanu, upravo dolazile iz zajedništva, iz te hemije koja je ludačka. Zato mi navijači kažemo da se Partizan jednostavno voli - ispričao je Đuričić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track