KO JE SRPSKI DŽIN KOJEM SE KLANJA BUNDESLIGA: Saša Kalajdžić izjednačio rekord Fredija Bobića i digao NEMAČKU na noge!
Foto: Printscreen

hit PRIČA

KO JE SRPSKI DŽIN KOJEM SE KLANJA BUNDESLIGA: Saša Kalajdžić izjednačio rekord Fredija Bobića i digao NEMAČKU na noge!

Fudbal -

Napadač Štutgarta, visok tačno 2.00 metra, rođen u Beču, na poslednjih sedam utakmica u nizu postigao čak osam golova

Saša Kalajdžić je fudbaler o kojem se ovih dana najviše priča u Nemačkoj. Ovaj Srbin sa austrijskim pasošem, bio je strelac za Štutgart u pobedi nad Hofenhajmom (2:0), a to je bio njegov osmi gol u poslednjih sedam utakmica.

Time je izjednačio klupski rekord "Švaba" koji je pripadao Frediju Bobiću iz sezone 1995/96. po broju vezanih mečeva u kojima se upisao u strelce.

- Na dobrom sam putu. Nisam uopšte razmišljao o rekordu, nije me bilo briga. Bitno je da mi pobeđujemo, a ako mi se ukaže prilika da postignem gol, sigurno neću reći ne. Samo da nastavim u istom ritmu - izjavio je Kalajdžić za portal SWR iz Štutgarta.

Valja istaći da je Saša Kalajdžić (23) do sada postigao 13 golova u sezoni u Bundesligi, uz četiri asistencije, u 24 odigrane utakmice. Trenutno je na šestom mestu liste strelaca nemačkog fudbalskog šampionata. Srpski gorostas visok tačno dva metra, rođen je u Beču, gde je u nižerazrednom klubu Donau počeo karijeru.

Profesionalni fudbaler postao je u ekipi Admira, odakle je 2019. za 2.500.000 evra došao u Štutgart, sa kojim ima potpisan ugovor do 2023. godine. Nemački mediji pišu da će Saša Kaladžić predstojećeg leta biti jedan od najtraženijih fudbalera u Bundesligi.

Njegova trenutna vrednost je 7.000.000 evra, a uprava Štutgarta ga sigurno neće prodati ispod 20.000.000 evra. Prvi klub koji je pokazao interes za njega jeste RB Lajpcig, ali ga prate i engleski Vest Hem i italijanska Roma.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track