MLADA NADA ŠPANSKE KOŠARKE: Garuba osvojio trofej 'Zvezda u usponu' Evrolige
Foto: Profimedia

PRIZNANJE

MLADA NADA ŠPANSKE KOŠARKE: Garuba osvojio trofej 'Zvezda u usponu' Evrolige

Košarka -

Košarkaš Real Madrida Usman Garuba osvojio je danas trofej namenjen "Zvezdi u usponu", koji dodeljuje Evroliga.

Garuba, koji je početkom marta napunio 19 godina, prosečno je beležio 3,9 poena, četiri skoka, 0,6 ukradenih lopti i 0,7 blokada po meču.

Prosečno je igrao 16,17 minuta po meču, a ostvario je i najveći indeks korisnosti (238), kao i najveći broj skokova (157).

OGLASILA SE RONALDOVA MAMA I OTKRILA GDE NJEN SIN NASTAVLJA KARIJERU: Kristijano napušta Juventus i ispunjava maminu želju?!

Pored toga, zauzeo je osmo mesto medju svim igračima Evrolige u broju "blokada" (27), a ove sezone bio je jedan od dvojice igrača Reala koji je igrao na svim utakmicama Evrolige.

Usman Garuba
foto: Profimedia

Drugo mesto pripalo je Rokasu Jokubaitisu iz Žalgirisa.

Ove nedelje trofej za najboljeg strelca Evrolige dobio je Aleksej Šved iz Himkija, dok je za najboljeg odbrambenog igrača proglašen Valter Tavareš iz Reala.

Garuba je treći igrač Reala koji je osvojio trofej "Zvezde u usponu", nakon Nikole Mirotića i Luke Dončića, koji su ga osvojili po dva puta.

Ovaj trofej od srpskih igrača osvajali su Novica Veličković u sezoni 2008/09. kao i Bogdan Bogdanović, koji je titulu osvojio dva puta u sezonama 2013/14. i 2014/15.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track