PRIORITET SU MLADI IGRAČI: NBA pokrenula projekat za sprečavanje povreda i razvoj budućih zvezda
Foto: Profimedia

dug je put do vrha

PRIORITET SU MLADI IGRAČI: NBA pokrenula projekat za sprečavanje povreda i razvoj budućih zvezda

Košarka -

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) danas je objavila inicijativu za pronalaženje, procenu i uvođenje novih tehnologija koje unapređuju glavne košarkaške prioritete za NBA na svim nivoima igre.

Od danas, preduzetnici i kompanije mogu da se prijave podnošenjem inovacija koje se tiču jednog od četiri prioritetna područja: promocija zdravlja i opšteg dobrog stanja u košarci za mlade, poboljšanje učinka mladih igrača, inovativna prevencija povrede skočnog zgloba i oporavak, kao i napredna obuka i razvoj sudija.

„Pomoću ovog projekta možemo da identifikujemo i da podržimo sledeću generaciju inovativne sportske tehnologije, nastavljajući da unapređujemo naše glavne košarkaške prioritete i da podižemo našu globalnu igru“, rekao je Evan Vasch, izvršni potpredsednik za Košarkašku strategiju i analitiku.

Posle rigoroznog procesa ocenjivanja, odabrane kompanije će učestvovati u šestomesečnom istraživačkom i razvojnom projektu u okviru NBA platforme elitnih i osnovnih programa. Kao deo projekta, kompanije će dobiti pristup NBA resursima, praktičnu podršku i druge jedinstvene podsticaje za razvoj buduće tehnologije povezane sa košarkom, a trraži prijave za inovacije koje se bave sledećim košarkaškim prioritetima:

Podizanje zdravlja i ošte dobrobiti u košarci za mlade

Promocija zdravijeg bazičnog iskustva za miliona dečaka i devojčica presudan je prioritet za Junior NBA program - globalni program NBA i WNBA za učešće mladih u košarci. Košarkaške smernice za mlade ističu prednosti učešća mladih u košarci i pružaju preporuke i smernice prilagođene uzrastu kako bi se smanjio rizik od povreda, umora i „sagorevanja“. NBA traga za dodatnim inovacijama čiji je cilj da pomognu igračima, roditeljima, trenerima i administratorima u promociji zdravijeg košarkaškog iskustva.

Poboljšanje učinka najboljih mladih košarkaša

NBA sprovodi elitne programe za razvoj mladih u SAD i širom sveta kako bi se identifikovali i razvili vrhunski košarkaški talenti, uključujući NBA razvojnu ligu, NBA Akademije i Projekat Košarka bez granica. Sa ciljem kontinuiranog poboljšanja kvaliteta ovih programa, NBA je u potrazi za novim proizvodima i uslugama koji poboljšavaju performanse elitnih mladih igrača.

Inovativna prevencija povrede gležnja i oporavak

Zbog rasprostranjenosti uganuća skočnog zgloba na svim nivoima igre i negativnog uticaja na zdravlje, raspoloživost i performanse igrača, NBA je preduzeo široku procenu uganuća zgloba, uključujući objavljivanje istraživanja, obimnije prikupljanja podataka i rad sa medicinskim stručnjacima i zainteresovanim stranama radi boljeg razumevanja i rešavanja ovih povreda. Kao dopuna stalnim naporima, NBA traži inovativne pristupe da dodatno smanjenje povreda skočnog zgloba.

Napredna obuka i razvoj sudija

Službeni angažman u jednoj NBA utakmici zahteva godine priprema i treninga na najvišem nivou. NBA svake godine trenira i ocenjuje hiljade sudija širom sveta. Da bi osnažio programe, NBA traži tehnologije koje poboljšavaju obuku, razvoj i regrutovanje sudija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track