BIVŠI TRENER PARTIZANA OPLEO PO PEPU GVARDIOLI POSLE FINALA LŠ: Kriv si, sad trpi kritike za svoje eksperimente!
Foto: EPA

bez dlake na jeziku

BIVŠI TRENER PARTIZANA OPLEO PO PEPU GVARDIOLI POSLE FINALA LŠ: Kriv si, sad trpi kritike za svoje eksperimente!

Fudbal -

Bivši trener Partizana Lotar Mateus dao je svoj komentar finiša sezone Lige šampiona.

U finalu u Portu u subotu uveče Čelsi je rezultatom 1:0 savladao Mančester siti, čiji je trener Pep Gvardiola novim eksperimentom pokušao da iznenadi protivnika, a samo je iznandio svoje igrače koji su kroz čitav meč bili konfuzni i nekonkurentni "Plavcim" koji su, deluje lakše nego što su očekivali, došli do drugog trofeja šampiona Evrope.

Zato ga je kritikovao i Lotar Mateus u izjavi za "Skaj".

"Gvardiola je onom postavom koju je izveo oduzeo navijačima svog kluba trofej Lige šampiona i moraće da sasluša oštre kritike sa svih strana. Mislim da će se razgovarati o njegovom ostanku u klubu. Sasvim je moguće da su neki igrači izgubili poverenje u njegove sposobnosti", izjavio je Mateus.

Lotar MAteus
foto: Profimedia

"Pep je u najgorem mogućem trenutku želeo da se predstavi kao genijalno maštovit trener i potpuno je zaslužio da izgubi. Vi igrate najbitniji meč u klupskoj istoriji, a odaberete da nemate u sastavu deefanzivnog veznog igrača. Pre toga ste ga imali u timu u skoro svakoj najbitnijoj utakmici i on vam je donosio ravnoteži. Zašto li je izostavio Rodrija i/ili Fernandinja i počeo meč sa šestoricom ofanzivaca, a bez centralnog veznog? Ne znam", rekao je nekadašnji trener Partizana.

Gvardiola je sa Barselonom dva puta osvajao Ligu šampiona (2009. i 2011. godine), a sa Bajernom i Mančester sitijem to nije uspevao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track