CRVENA ZVEZDA DEKLASIRALA MEGU: Crveno-beli se poigravali na startu finalne serije prvenstva Srbije
Foto: Printskrin

KLS

CRVENA ZVEZDA DEKLASIRALA MEGU: Crveno-beli se poigravali na startu finalne serije prvenstva Srbije

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige igraće bez povređenog Korija Voldena.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji prvenstva Srbije protiv Mege sa 1:0 pošto su u hali "Aleksandar Nikolić" deklasirali goste rezultatom 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13).

Druga utakmica je na programu u petak, a domaćin će biti Mega. Šampion Srbije će postati ekipa koja ostvari dve pobede.

Zvezda je od starta nametnula svoj ritam. Sjajom šuterskom serijom za tri poena i pre svega ofanzivnim skokovima domaćin je vrlo brzo stekao dvocifrenu prednost. Crveno-beli su ubacili čak 31 poen u prvih deset minuta, od toga Ognjen Dobrić čak 15.

Sredinom druge četvrtine Zvezda je stigla i do 20 poena prednosti pa je bilo jasno da će povesti u finalnoj seriji.

U timu Zvezde najefikasniji su bili Ognjen Dobrić sa 20 poena, Aleksa Radanov sa 15, Marko Jagodić Kuridža sa 12 i Lendri Noko sa 10. U redovima gostiju Malkolm Kazalon je postigao 16 poena, a Karlo Matković 10.

Kurir sport

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

37. minut - Trojka Davidovca za plus 30 - 93:63.

34. minut - Jagodić Kuridža i Kuzmić uvećavaju prednost Zvezde - 85:57.

32. minut - Lazić trojkom otvara poslednju deonicu, Zvezda je na plus 25 - 81:56.

3. ČETVRTINA

29. minut - Džordan Lojd je postigao trojku za 78:53, a zatim nezgodno doskočio na nogu Kuzmića i uz bolnu grimasu napustio igru.

29. minut - Radanov vezuje šest poena za Zvezdu - 75:51.

28. minut - Milosavljević sa dve vezane trojke tera Radonjića na tajm-aut, iako Zvezda nema apsolutno nikakvih rezultatskih problema, očigledan je kraći zastoj u napadu domaćeg tima - 69:49.

23. minut - MVP ABA lige Filip Petrušev postigao je prve poene iz igre tek u 23. minutu - 59:40. Petrušev se uklopio u skromno izdanje svog tima u dosadašnjem toku meča.

2. ČETVRTINA

20. minut - Dobrić ponovo uz zvuk sirene postiže trojku - 57:37! Zvezda je pogodila deset trojki, ali je potpunu dominaciju ostvarila u skokovima gde ima čak 12 ofanzivnih skokova.

19. minut - Marko Simonović je vezao dve trojke i odveo Zvezdu na 54:35.

17. minut - Mini serija Mege od sedam vezanih poena za 46:31. Gosti su uhvatili malo ritma u napadu.

16. minut - Zvezda ima 12 šuteva više iz igre u odnosu na Megu, za svaki ofanzivni skok po jedan. Crveno-beli rešetaju iz svih pozicija, ovog puta je Hol pogodio dvojku za 46:24.

14. minut - Sedma trojka za Crvenu zvezdu, prva za Davidovca - 41:22.

13. minut - Pet vezanih poena za Borišu Simanića, bivšeg košarkaša Zvezde - 36:22.

11. minut - Lazić nastavlja seriju Zvezde, nova trojka - 34:17.

Crvena zvezda, Mega, Pionir, Aleksandar Nikolić, navijači
foto: Printskrin

1. ČETVRTINA

10. minut - Ponovo Dobrtić, raspucana Zvezda postigla je 31 poen u prvoj četvrtini. Dobrić je uz zvuk sirene sa devet metara pogodio za 31:17. Dobrić je postigao 15 poena u prvoj četvrtini, od toga tri trojke. Zvezda je imala i čak 10 ofaznivnih skokova.

9. minut - Dobrić postiže četvrtu trojku za Zvezdu - 26:14.

7. minut - Poeni iz tranzicije za Crvenu zvezdu, Lojd vezuje četiri poena za prvu dvocifrenu prednost svog tima - 21:11.

7. minut - Tepić je posle prvog ofanzivnog skoka Mege poentirao za 17:11.

6. minut - Trojka Lazića za 15:8 i tajm-aut za trenera Mege Jovanovića.

5. minut - Kazalon postiže prvu trojku za Megu, 10:8.

2. minut - Odličan šuterski ulaz Zvezde u meč, Dobrić postiže trojku, a Noko dvojku za 8:2.

1. minut - Mega je povela poenima Simonovića, uzvraća Jagodić Kuridža trojkom - 3:2.

Volden je propustio i mečeve polufinala protiv Borca zbog probelma sa leđima, dok će Džordan Lojd, koji takođe nije igrao protiv Čačana, biti u timu.

Mega je imala odličnu sezonu, opet su se pojavili mladi i talentovani igrači predvođeni iskusnim Tepićem. Uz dobru sezonu imali su i dobar rezultat, a u međuvremenu su i pojačali tim za plej of iskusnim Milosavljevićem, Simanićem i Novakom. I to dovoljno govori i pokazatelj je njihove ambicije u plej ofu Superlige. Pokušaćemo da imamo veći kontinuitet dobre igre i da iskontrolišemo kvalitet ekipe Mege“ rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić za klupski sajt.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

Trener Mege Vladimir Jovanović je izjavio da njegova ekipa mora da odgovori na čvrstinu i agresivnost Zvezde u odbrani:

– Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, tima koji je igrao Evroligu i koji ima jako veliki roster. Na svakoj poziciji ima minimum po dva i više nego kvalitetna igrača. Sigurno je da će pokušati da diktiraju tempo utakmice, pre svega intenzitetom i kontaktom u odbrani. U finalu ABA lige su pokazali da su nivo agresivnosti i čvrstine u odbrani digli na najviši mogući nivo i da tu leži njihova snaga. Bez pune koncentracije i odgovora na tu čvrstinu i njihov način igre biće jako teško igrati protiv Zvezde. Mi, opet, imamo svoje kvalitete i pokušaćemo uz više nego potrebnu dozu čvrstine i koncentraciju svih 40 minuta, da napravimo što bolju utakmicu, a samim tim i seriju sa Crvenom zvezdom, izjavio je Vladimir Jovanović.

Biće ovo prvi dueli dva kluba u borbi za domaći trofej nacionalnog šampiona, a tokom prethodnih sezona igrali su finala nacionalnog kupa i ABA lige.

Prvi meč igra se od 20 sati u dvorani „Aleksandar NIkolić“, drugi je zakazan za petak takođe od 20 sati, a ukoliko bude bilo potrebe, treći i poslednji takmičarski meč u ovoj sezoni na programu je u istom terminu u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track