JOKIĆEV TRENER IZ MEGE: Stigao je potpuno nespreman, morali smo da ga povučemo iz tima jer se odmah povredio!
Foto: Starsportphoto

Pakleni rad

JOKIĆEV TRENER IZ MEGE: Stigao je potpuno nespreman, morali smo da ga povučemo iz tima jer se odmah povredio!

Košarka -

Prelazak u seniorsku košarku može da bude veliki problem za svakog igrača, pa je takav slučaj bio i sa Nikolom Jokićem.

Dominirao je igrajući među svojim vršnjacima, ali je fizička sprema za viši nivo morala da bude drastično pojačana.

Nikola je 2012. stigao u Megu iz Vojvodine i njegova sreća je bila u tome da je naišao na tim ljudi, odnosno stručnjaka, koji su tačno znali šta s njim treba da se radi.

Kondicioni trener Marko Ćosić tada je uzeo mladog Jokića "pod svoje" i radio je s njim kako bi u što kraćem roku mogao da odgovori izazovima koje pored sobom ima profesionalni košarkaš.

Prvih mesec dana bilo je najteže, Nikola nije mogao da napravi ni jedan sklek, s njim je praktično trebalo da se radi po posebnom program. Da je Nikoli tada neko rekao da će jednog dana biti MVP NBA lige, to bi ličilo na dobru šalu.

Marko Ćosić
foto: Printskrin

- Kada je došao u Megu on je već bio dobar juniorski igrač, ali fizički potpuno nespreman na prelazak na viši nivo. Bilo je očlgledno da nema problema sa košarkaškom intiligencijom, samom igrom, ali je bio limitiran fizički. Desilo se da je uganuo zglob, povredio ruku i bilo mi je jasno da je potrebno da ga na neko vreme sklonimo sa treninga prvog tima kako bi pokušao da se što pre uklopi - priča za Kurir Ćosić i dodaje:

- Moj zadatak je bio da ga pripremim što bolje i pomognem prvom treneru ekipe u tom smislu. I mogu vam reći da je bio veoma poslušan, hteo je da radi prema specijalnom programu i brzo je uspeo da savlada ono što je bilo postavljeno pred njega.

Posebno je zanimljiva priča da je Nikola povredio šaku tako što je na jednom druženju sa decom morao da da mnogo autograma, pa mu se upalio zglob. Da mu je tada neko rekao da će za

Ostalo je istorija.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track