KRALJICE SU VEĆ SRUŠILE BELGIJANKE: Hala je bila puna, a drama nikad veća VIDEO
Foto: fiba

SEĆANJA

KRALJICE SU VEĆ SRUŠILE BELGIJANKE: Hala je bila puna, a drama nikad veća VIDEO

Košarka -

Košarkašice Srbije se u borbi za finale Evropskog prvenstva bore sa Belgijom, sa kojom su pre dve godine na šampionatu Evrope, koji su zajedno organizovali Letonija i Srbija odigrali dramatičan meč u grupi.

Srbija je tada slavila 70:66, ali je meč rešen bukvalno u poslednjim sekundama.

Osam minuta pre kraja imala je Belgija +7 (53:46), ali su trojka Jovanović i poeni Bruks doveli Srbiju na 51:53.

Onda je krenula i sudijska igra, Ani Dabović svirana je namerna lična greška, a čini se da je jedina namera bila onu koju je imala arbitar Vasiliki Caruča iz Grčke da našoj igračici dosudi faul.

Nije ni to obeshrabrilo pulenke selektorke Marine Maljković. Dva puta Bruks, pa Petrović i Srbija je povela 57:56. Na drugoj strani trojku uz faul Crvendakić dala je Kim Mestag i Belgija je ponovo povela 60:57. Uzvratila je Sonja Petrović uz koš i faul (60:60).

Meseman je 76 sekundi pre kraja ponovo donela prednost rivalkama 64:62, ali je za samo deset sekundi Ana Dabović došla na drugi kraj terena i pogodila uz faul 64:64, ali pre izvođenja dodatnog bacanja 66 sekundi pre kraja došlo je do prekida meča.

Sa krova Kristalne dvorane u Zrenjaninu je zakapalo. Pod košem Belgije stvorila se barica, a sudije nisu dozvolile da se u tom stanju terena igra nastavi.

Poduži prekid uticao je na Anu da promaši dodatno bacanje, ali je loptu uhvatila Nikolina Milić, faulirana je, promašila je prvo i ubacila drugo bacanje (65:64).

Brz faul Crvendakić dao je Aleman šansu da dovede Belgiju u prednost (66:65), usledila su dva propuštena napada na obe strane, a onda je Ana Dabović 11 sekundi pre kraja ubacila dva bacanja za prednost 67:66.

Napad Belgije posle tajm-auta presekla je Nevena Jovanović, ukrala loptu, čuvala je… Dve sekunde pre kraja faulirana je Sonja Petrović, promašila je oba bacanja. Belgija je imala napad, loše izvela loptu, a šlag na tortu stavila je Jelena Bruks trojkom za konačnih 70:66.

Srbija – Belgija 70:66 (16:15, 10:19, 16:14, 28:18)

Zrenjanin – Dvorana: Kristalna. Gledalaca: 3.623. Sudije: Vasiliki Caruča (Grčka), Gentian Cici (Albanija), Zdenko Tomasović (Slovačka).

SRBIJA: Miljković 5, Petrović 13, Čađo, Jovanović 11, Bruks 16, Butulija, Crvendakić 2, Milić 5, Stanković 3, Stanaćev, Dabović 13, Škorić 2. Selektor: Marina Maljković.

BELGIJA: K. Mestag 15, Deler 12, Karpro, Meseman 21, Vuters 2, Linskens 4, H. Mestag 2, Geldof, Nuveler, Vanlo 4, Raman 2, Aleman 4. Selektor: Filip Mestag.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track