KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA! Više ništa neće biti ISTO: Oglasio se Miško Ražnatović!
Foto: Starsport©

radikalne promene

KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA! Više ništa neće biti ISTO: Oglasio se Miško Ražnatović!

Košarka -

Nedavno je sklopljen prvi kolektivni ugovor između Evrolige i Sindikata košarkaša koji nastupaju u elitnom takmičenju.

Tim ugovorom obuhvaćene su mnoge teme, ali jedna je zasmetala košarkaškim menadžerima:

Naime, prema trogodišnjem sporazumu, počev od 23. jula 2021. umesto dosadašnje prakse da proviziju menadžerima, prilikom transfera košarkaša, plaćaju klubovi - to je sada postala obaveza igrača.

A kako su daleko duži procesi sudske naplate potraživanja od privatnih lica nego od pravnih, koji zbog neizmirivanja obaveza mogu da dobiju zabranu dovođenja pojačanja od strane FIBA, agencije koje se bave posredovanjem u "kupoprodaji" košarkaša - rešile su da se udruže.

Tako su agencije, Beobasket, Oktagon, Vaserman, U1st, BST, Agencija Evropa, SigmaSports i Netvork sports, čiji igrači predstavljaju oko 80% svih košarkaša u Evroligi, rešile da se udruže i zahtevaju učešće u promeni pomenutih propisa.

"Zajedno"!, poručio je Miodrag "Miško" Ražnatović, naš najpoznatijih košarkaški menadžer, citirajući jednog od kolega, koji je obelodanio da je formiran "ujedinjeni front" agencija koje će uputiti jedinstven zahtev Evroligi i pomenutom sindikatu košarkaša, da ubuduće učestvuju u donošenju ili promeni ovakvih pravila.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track