SVI ZNAMO KO SU SLAVNE FUDBALSKE ZVEZDE: Njihova braća, takođe fudbaleri, retko se spominju u javnosti!
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

PORODICA

SVI ZNAMO KO SU SLAVNE FUDBALSKE ZVEZDE: Njihova braća, takođe fudbaleri, retko se spominju u javnosti!

Fudbal -

Brojne fudbalske zvezde današnjice, poput golmana Nojera, Mbapea, Luisa Suareza i drugih, imaju braću, takođe sportiste za koje se malo zna

Čuveni fudbaler Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape oduševljava ljubitelje fudbala širom sveta. Ovaj 22-godišnji Francuz je već igrao finale Lige Šampiona 2019/2020, a postao je i šampion sveta sa svojom državom u Rusiji 2018. kada je Francuska pobedila Hrvatsku u finalu. Međutim, još jedna mlada nada svetskog fudbala o kojoj se retko priča je i Kilijanov mlađi brat Itan Mbape.

Ovaj 14-godišnji dečak preti da sustigne svog starijeg brata po popularnosti, a već je na dobrom putu s obzirom da se proslavio u omladinskom fudbalu. Najmlađi član porodice Mbape je potpisao novi omladinski ugovor sa PSŽ-om koji će trajati do 2024.godine. On je rođen 2006.godine nakon Svetskog prvenstva u Nemačkoj kada su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo već počeli da se nameću kao najbolji na svetu. Itan je 2017.bio na zvaničnom predstavljanju starijeg brata u PSŽ-u 2017.godine, a već se 2018.pridružio omladinskom timu francuskog giganta sa samo 12 godina!

Akademija PSŽ-a je iznedrila brojne fudbalske zvezde pa nema sumnje da ćemo jednog dana i Mbapea juniora gledati na najvećoj fudbalskoj pozornici. Najveći uspeh do sada zabeležio je na Mediteranskom međunarodnom kupu 2018.godine, kada je postigao gol protiv jedne japanske ekipe. Zanimljivo, čuvena proslava gola Kilijana Mbapea sa sklopljenim rukama upravo je inspirisana njegovim mlađim bratom kada su igrali fudbalske video igre u detinjstvu.

Nekadašnji igrač Barselone, a sadašnji član Atletiko Madrida, Urugvajac Luis Suarez, takođe ima brata koji je do skoro igrao fudbal. Reč je o 41-godišnjem Urugvajcu Paolo Suarezu koji je veći deo svoje karijere proveo igrajući u svojoj matičnoj zemlji kao i u San Salvadoru. Karijeru je završio 2018.godine, međutim ni približno nije bila bogata kao što je trenutno mlađeg brata Luisa.

Poznati nemački golman Bajern Minhena Manuel Nojer, ima dve godine starijeg brata Marsela Nojera. Ovaj 36-godišnji Nemac jeste aktivan u fudbalskom svetu, međutim ne kao igrač, već kao fudbalski sudija. Ali, sudi lige nižeg ranga u Nemačkoj, pa zato mnogi ni ne znaju za ovog sudiju.

Za fudbalera Mančester Sitija i reprezentativca Engleske Rahima Sterlinga svi ljubitelji fudbala znaju. Međutim, samo oni vaterni fanovi najvažnije sporedne stvari na svetu znaju da njegov četiri godine mlađi brat Kingston Sterling igra za Totenhem za koji je kao senior debitovao još pre četiri godine.

Iskusni Francuz Karim Benzema, igrač Real Madrida i član francuske fudbalske reprezentacije ima mlađeg brata pet godina, Grisija Benzemu čija je fudbalska karijera kratko trajala. Igrao je za niželigaski francuski klub, a karijeru je već okončao sa 20 godina 2012.godine.

Leroj Sane, 25-godišnji nemački fudbaler oduševljava mnoge u dresu Bajern Minhena. Osim Bajerna, prethodno je igrao za Šalke i Bajer Leverkuzen, a njegov brat Sidi Sane, ima samo 18 godina i igra u omladinskoj Bundes ligi za igrače do 19 godina u Šalkeu. Nema sumnje da ide stopama starijeg brata.

Još jedan u nizu fudbalski bratski par su i braća Aguero. Serhio Aguero daleko svima poznat, Argentinac koji trenutno nastupa za Barselonu ima osam godina mlađeg brata (25) Maurisija del Kastilja Aguera. On je napadač i igra trenutno za argentinski Independiente.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track