BILI SMO UZ EVROLIGU DO SADA, ALI OVO JE POSTALO NEMOGUĆE: U Fenerbahčeu kipte od besa! Turski klub izdao hitno saopštenje!
Foto: Profimedia

bura

BILI SMO UZ EVROLIGU DO SADA, ALI OVO JE POSTALO NEMOGUĆE: U Fenerbahčeu kipte od besa! Turski klub izdao hitno saopštenje!

Košarka -

Košarkaški klub Fenerbahče izdao je zvanično saopštenje u kom izražava nezadovoljstvo suđenjem u Evroligi.

Fener trenutno ima dve pobede i četiri poraza, a u turskom klubu smatraju da bi im skor bio daleko bolji da su imali pošteno suđenje na utakmicama.

Uprava Fenerbahčea navela je tri utakmice gde su, po njihovom misljenju, sudije odlučile pobednika. U pitanju su dueli protiv Panatinaikosa i Reala na gostovanju i utakmica protiv Barselone u Istanbulu.

"Fenerbahče, tim koji ima A licencu Evrolige, dosledno je pružao maksimum braneći vrednosti Evrolige od sezone 2006/07. Držali smo se principa i delovali u skladu sa jedinstvom evroligaške organizacije i posle utakmica koje su odlučene neprihvatljivim sudijskim odlukama.

Međutim, zbog onoga čemu svedočimo od početka sezone 2021/22. ne možemo da ćutimo o sve većem broju sudijskih grešaka, koje su prepoznate među ljubiteljima košarke.

U naše tri nedavne utakmice – protiv Panatinaikosa 7. oktobra, Real Madrida 21. oktobra i Barselone 26. oktobra, niz veoma sumnjivih odluka sudija je odlučivao o ishodu meča. Ove odluke su često donete u ključnim momentima, a uključivale su nesportske greške koje ranije nisu viđene. Štaviše, one su donete na način koji je u suprotnosti sa standardima koji se poštuju u Evroligi.

Takođe, svesni smo činjenica da je Evroliga u prošlosti priznavala greške u suđenju i zvanično se izvinjavala klubovima u sličnim situacijama.

Iako smo bili uz ligu do ovog trenutka, postalo je nemoguće da tako nastavimo nakon ovih nedavnih događaja. Naš klub, sa bogatom istorijom i značajnim ulaganjem u mušku košarku, sa svojim jakim sponzorima, jedan je od najvrednijih partnera Evroliga i ne prihvata nepravedne posledice sudijskih odluka“, navodi se u saopštenju.

Kurir sport/SK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track