LEGENDARNI BOKSER UŽIVA U PIONIRU: Roj Džons junior dobio poklon od Partizana i ovacije Grobara
Foto: Starsport©

voli basket

LEGENDARNI BOKSER UŽIVA U PIONIRU: Roj Džons junior dobio poklon od Partizana i ovacije Grobara

Košarka -

Legendarni bokserski šampion Rokj Džons junior oduševljeno posmatra meč košarkaškog Evrokupa između Partizana i Huventuda.

Pred meč na kom su navijači Partizana napravili sjajnu atmosferu i poslali jaku poruku treneru Željku Obradović, promoter Svetskog šampionata u amaterskom bokksu u Beogradu, jer od predsednika Partizana Ostoje Mijailovića dobio poklon.

Roj Džons junior
foto: Starsport©

Roj Džons Junior osvojio je titule u sve četiri težinske kategorije, uključujući titule u srednjoj, super srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji, i jedini je bokser u istoriji koji je započeo svoju profesionalnu karijeru u lakoj srednjoj kategoriji, a zatim stigao do titule prvaka u teškoj kategoriji. Kao amater predstavljao je Sjedinjene Američke Države na Letnjim olimpijskim igrama 1988. godine, osvojivši srebrnu medalju u lakoj srednjoj kategoriji.

Epitet jedong od najboljih boksera svih vremena stekao je 2003. kada je osvojio WBA titulu u teškoj kategoriji, postavši prvi bivši šampion u srednjoj kategoriji koji je osvojio titulu teške kategorije na šta se čekalo 106 godina.

Godine 1999. postao je neprikosnoveni šampion u poluteškoj kategoriji ujedinivši titule WBA, WBC i IBF. U profi ringu odboksovao je 75 mečeva, zabeležio 66 pobeda, od toga 47 nokautom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track