LUDILO U LIGI ŠAMPIONA: U jednoj grupi je nestvarna situacija! Brih "briljirao" u svom stilu i umalo UPROPASTIO Čelsi!
Foto: Profimedia

Uzbudljivo

LUDILO U LIGI ŠAMPIONA: U jednoj grupi je nestvarna situacija! Brih "briljirao" u svom stilu i umalo UPROPASTIO Čelsi!

Fudbal -

U uzbudljivim mečevima Lige šampiona Čelsi je pobedio Malme na gostovanju rezultatom 1:0, dok je Volfsburg kao domaćin bio bolji od Salcburga 2:1.

Možda rezultat ne otkriva da jeste, ali i te kako zanimljivo je bilo u Malmeu gde je Čelsi imao ozbiljan problem da dođe do pogotka, iako su se ređali udarci prema golu rivala.

Johan Dalin je odlično čuvao gol svoje ekipe, u prvom poluvremenu se suočio sa sedam udaraca u okvir gola, od ukupno 15 šuteva Čelsija, ali nijedan nije prošao pored čuvara mreže.

Čelsi, Malme, Johan Dalin
foto: Profimedia

Međutim, pogodak je ipak pao u nastavku.

Samo minut nakon što je sudija Feliks Brih ušao u centar pažnje zbog sporne odluke u kaznenom prostoru domaćina. Lopta je pogodila u ruku defanzivca Malmea, ali penala nije bilo. Srećom po Nemca, ekspresno je pao gol.

Konačan rezultat je postavio Hakim Zijeh u 56. minutu posle sjajne asistencije Kaluma Hadsona-Odoija.

Plavci sada imaju devet bodova iz četiri kola, dok je Malme ostao na učinku od četiri poraza bez pobede.

Utakmicom u Volfsburgu je grupa G postala veoma uzbudljiva, jer je Nemačka ekipa stigla do trijumfa protiv prvoplasiranog Salcburga.

Golovima Bakua u 3. i Nmeke u 80. minutu, Volfsburg je stigao do važne pobede, a gostima, iako su na momente bili daleko opasniji rival, nije pomogao ni fantastičan gol Vobera iz slobodnog udarca u 30. minutu.

Pred utakmicu Sevilje i Lila, sve četiri ekipe imaju šansu da prođu u nok-aut fazu Lige šampiona, što je prava retkost u ovom trenutku takmičenja.

TOK MEČEVA:

Drugo poluvreme:

95. minut - Ubrzo je završen meč i u Volfsburgu. Domaćin je rezultatom 2:1 pobedio Salcburg.

91. minut - Poslednja prilika u Malmeu, Čelsi je umalo stigao i do drugog pogotka. Tamo je utakmica završena rezultatom 0:1.

84. minut - Fantastičan udarac Šeška sa distance, ali u Volfsburgu ostaje 2:1, pošto je golman domaće ekipe odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

79. minut - Serija prilika za Čelsi da obezbede tri boda protiv Malmea, ali ponovo Dalin odlično reaguje nakon šuta Haverca, dok su defanzivci domaćina izblokirali nekoliko udaraca gostiju.

70. minut - Ukoliko Volfsburg zadrži prednost i osvoji tri boda, situacija u grupi G će biti ozbiljno zakomplikovana.

Liga šampiona
foto: Screenshot

60. minut - Novi gol u Nemačkoj, Volfsburg ponovo ima prednost. Odlično se snašao Lukas Nmeka pred golom riivala. Šutirao je snažno pod prečku i doneo radost navijačima. Gol možete da pogledate OVDE.

56. minut - Konačno gol Čelsija... Posle toliko prilika, pogodak je postigao Hakim Zijeh posle sjajne asistencije Hadsona-Odoija. Brih i njegovi pomoćnici sada mogu da odahnu zbog prethodne situacije.

54. minut - Feliks Brih i VAR tehnologija u centru pažnje u Švedskoj nakon kornera Čelsija. Lopta je posle udarca glavom Tijaga Silve pogodila u ruku defanzivca domaće ekipe, ali penal nije dosuđen.

52. minut - Umalo šok za "Plavce" u Malmeu! Fudbaleri domaće ekipe su istrčali odličan kontranapad iz kojeg su dobili korner nakon kjojeg je Riks šutirao preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na oba meča koja se igraju od 18.45.

Prvo poluvreme:

45. minut - Poluvreme i u Švedskoj i u Nemačkoj! Neverovatno je da Čelsi u prvih 45 minuta nije stigao do prednosti iako je uputio čak 15 šuteva, od čega je sedam išlo u okvir gola.

Liga šampiona
foto: Screenshot

42. minut - Salcburg nastavlja tamo gde je stao pre izjednačenja, ali za sada nema prave prilike za novi pogodak. U isto vreme, Čelsi gomila bezuspešne pokušaje.

35. minut - Šansa za Volfsburg... Veghorst se bacio da dohvati loptu, ali nije uspeo da je iskontroliše i pošalje u gol.

30. minut - U Nemačkoj izjednačenje! Fantastičan gol Vobera iz slobodnog udarca! Golman Kastils nije mogao da spreči ulazak lopte u mrežu jer je šut bio snažan i precizan. Majstoriju možete da pogledate OVDE.

29. minut - Velika šansa za Čelsi! Pitanje da li će do kraja meča imati ovakvu priliku za gol. Haverc je imao "1 na 1", ali je ponovo fantastični Dalin zaustavio goste.

22. minut - Čelsi je sve opasniji, dok u Nemačkoj Salcburg pokazuje veliku želju da što pre dođe do izjednačenja.

17. minut - Dobra prilika sada i za Čelsi. Zijeh je iz ne baš lake pozicije pokušao da zatrese mrežu, ali odlično je reagovao golman Dalin.

Čelsi, Malme, Hakim Zijeh
foto: Profimedia

14. minut - Čelsi je od starta ofanzivan u Švedskoj, međutim Malme je stigao do prve ozbiljnije situacije. Nanasi je šutirao loše iz dobre pozicije.

4. minut - Au, kakav start u Nemačkoj! Domaćin već ima prednost, pošto je Ridl Baku iskoristio prvu šansu na meču, gol možete da pogledate OVDE.

1. minut - Počele su utakmice u Malmeu i Voflsburgu, a zanimljivo je da utakmicu u Švedskoj kao glavni sudija vodi Feliks Brih, arbitar dobro poznat Srbiji zbog Svetskog prvenstva i utakmice protiv Švajcarske.

UOČI MEČEVA:

U prvom terminu ovog utorka Volfsburg će biti domaćin Salcburgu, a Malme Čelsiju u okviru četvrtog kola grupa G i H.

VOLFSBURG - SALCBURG

Volfsburg: Kastils - Lakroa, Gulavuđi, Bruks - Baku, Vranks, Arnold, Otavio - Nmeka, Veghorst, Gerhart.

Salcburg: Kon - Kristensen, Onguene, Vober, Ulmer - Zejvald, Kamara, Aronson, Sučić - Okafor, Adejemi.

Posle prve tri utakmice izuzetno je zanimljivo u G grupi gde sve četiri ekipe imaju realne šanse za plasman u nastavak takmičenja. Salcburg je prvi sa sedam bodova, Sevilja ima tri dok su Lil i današnji domaćin na dva boda iz tri meča.

MALME - ČELSI

Malme: Dalin, Ahmedhodžić, Nilsen, Brorson, Riks - Berget, Inosent, Rakip, Pena - Nanasi, Čolak.

Čelsi: Mendi - Kristensen, Silva, Rudiger - Aspilikueta, Loftus-Čik, Žoržinjo, Alonso - Hadson-Odoi, Haverc - Zijeh.

U drugoj utakmici, Malme ima priliku da ozbiljno zakomplikuje situaciju u Grupi H, ali i još ozbiljnijeg protivnika - branioca titule u ovom takmičenju.

Srpski fudbaler, Veljko Birmančević, koji je imao neke izvanredne partije ove sezone, ostaće na klupi za rezervne igrače od prvog minuta i svoju šansu da zaigra protiv Čelsija će čekati u drugom poluvremenu.

Šveđani se nisu proslavili u prva tri kola grupne faze, sva tri puta su izgubili, a pre dve nedelje su od Čelsija počišćeni s terena. U Londonu je rezultat bio 4:0, pa će pred domaćim navijačima Malmo pokušati da popravi utisak i da dođe do prvih bodova.

Ekipa Tomaša Tuhela biće oslabljena na ovom gostovanju neigranjem Matea Kovačića, Romelua Lukakua, Mejsona Maunta i Tima Vernera, a ukoliko aktuelni prvak ne ostvari povoljan rezultat, grupa H bi mogla da uđe u dramatičnu završnicu.

- Ovo je već peti ili šesti meč zaredom u kojem nas smatraju favoritima i dopalo mi se kako se moj tim do sada nosio sa time. Moramo da budemo spremni, skromi i da poštujemo igru, jer je sve moguće - poručio je Tuhel.

Utorak, svi parovi:

Grupa E

Bajern - Benfika 21.00

Dinamo Kijev - Barselona 21.00

Grupa F

Atalanta - Mančester junajted 21.00

Viljareal - Jang Bojs 21.00

Grupa G

Volfsburg - Salcburg 2:1 (1:1)

Baku 3, Nmeka 60 - Vober 30

Sevilja - Lil 21.00

Grupa H

Malme - Čelsi 0:1 (0:0)

Zijeh 56

Juventus - Zenit 21.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track