PEŠIĆ JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Računa na strance sa srpskim pasošem, da li će KONČAR I KAMINSKI biti na spisku?
Foto: Profimedia, EPA/TANNEN MAURY, Starsport©

nova strategija

PEŠIĆ JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Računa na strance sa srpskim pasošem, da li će KONČAR I KAMINSKI biti na spisku?

Košarka -

Džon Končar i Frenk Kaminski mogli bi uskoro da se nađu na spisku selektora

Selektor srpskih košarkaša Svetislav Pešić uzburkao je duhove u trofejnom sportu najavom da bi u reprezentaciju mogao da pozove nekog od brojnih stranih košarkaša sa srpskim pasošem. Posle te najave, samo se nameće pitanje da li popularni Kari računa i na NBA košarkaše srpskog porekla.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Košarkaši Džon Končar i Frenk Kaminski imaju zapažene NBA karijere i obojica su srpskog porekla.

Džon Končar
foto: Profimedia

Džon Končar je bek šuter Memfisa i ima sjajnu sezonu u NBA ligi. Ima 25 godina i visok je 196 centimetara, rođen je u Čikagu, a za Grizlije je debitovao 2019. godine. Sjajni bek ima srpsko poreklo po dedi, koji je u Ameriku, tačnije državu Ilinoj došao iz srpske Krajine. On je treća generacija Končara u Americi. Odbio je Hrvate koji su takođe želeli da ga vide u svojoj reprezentaciji.

Frenk Kaminski
foto: Profimedia

Frenk Kaminski se unazad nekoliko godina povezuje sa srpskom košarkaškom reprezentacijom. Bivši selektor Igor Kokoškov razmišljao je o njemu, a njegov prethodnik Aleksandar Đorđević nije bio za to da stranci, uprkos srpskom poreklu, igraju za naš državni tim. Frenk Kaminski igra na poziciji centra i krilnog centra, a trenutno je član Feniks Sansa, jedne od najboljih ekipa u NBA. Ima 28 godina i visok je 213 centimetara, rođen je u mestu Lajl, u državi Ilinoj. Deda sa majčine strane mu je Srbin, a sa očeve Poljak, međutim Frenk je odbio poziv iz Poljske, dok je prema mogućnosti da igra za Srbiju bio više nego spreman na saradnju.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track