NEMAM ZAŠTO DA SE IZVINIM SRBIMA: Dok se Zvezdin Amerikanac "pere" zbog zastave, njegova žena BESNI i BRUTALNO PROZIVA CRVENO-BELE
Foto: Profimedia

BURA U KLUBU

NEMAM ZAŠTO DA SE IZVINIM SRBIMA: Dok se Zvezdin Amerikanac "pere" zbog zastave, njegova žena BESNI i BRUTALNO PROZIVA CRVENO-BELE

Košarka -

Grejs Vajt, supruga košarkaša Crvene zvezde Erona Vajta, žestoko je udarila na crveno-bele.

Velika bura podigla se u javnosti nakon meča između Žalgirisa i Crvene zvezde u Kaunasu. Pristalice litvanskog tima izviždale su goste iz Srbije jer nisu poslali poruku protiv rata u Ukrajini.

Naime, pred start meča košarkaši Žalgirisa su izneli na parket veliku zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo: "Stop ratu u Ukrajini". Igrači domaćeg tima su zastavu držali sa sudijskom trojkom. To nisu učinili košarkaši Zvezde, pa je u dvorani vladala neviđena tenzija.

Navijači su tokom čitavog meča provocirali crveno-bele, vređali ih, a u jednom momentu razvukli su i NATO zastavu na tribinama.

Za razliku od Luke Mitrovića koji se zapitao šta traži zastava NATO na tribinama, Zvezdin Amerikanac Eron Vajt je pokušao da se "opere", pa je krivicu svalio na svoj klub.

"Kao timu nam je rečeno da ne diramo zastavu. Želeo bih da bude jasno da ne podržavam rat i želim mir u svetu," napisao je Amerikanac na Tviteru.

Njegova supruga Grejs Vajt bila je besna što igrači Zvezde nisu nosili zastavu, pa je brutalno isporozivala srpski klub.

"Kod mene nema neutralnosti. U potpunosti sam na strani Ukrajine. I morate da budete slobodni da istaknete svoje mišljenje. Ne izvinjavam se Srbima, nemam ni na čemu ni da im se izvinjavam. Ne baca ceo tim pod autobus. Ako srpski igrač nije smeo da pipne zastavu, onda nije ni trebalo. Ali svi su oni "pokradeni" i oduzeta im je sloboda govora od strane menadžmenta", napisala je Grejs.

Kurir sport

Bonus video:

00:24

Zvezda slavi 77. rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track