ZASLUŽENO NAJBOLJI! Teodosić odigrao MAESTRALNU partiju i pobrao MVP priznanje: Ponosan sam na rezultate Virtusa! (FOTO)
Foto: Profimedia

EVROKUP

ZASLUŽENO NAJBOLJI! Teodosić odigrao MAESTRALNU partiju i pobrao MVP priznanje: Ponosan sam na rezultate Virtusa! (FOTO)

Košarka -

Košarkaš Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić rekao je da je ponosan na rezultate, koje je sa tom ekipom ostvario u poslednjih nekoliko godina, nakon što je italijanski tim osvojio titulu u Evrokupu.

"Zaista sam ponosan na poslednje dve i po ili tri godine ovde. Svake godine smo napredovali. Verujem da je to rezultat poboljšanja u poslednje tri godine otkad sam došao i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je srpski košarkaš, preneo je sajt Evrokupa.

Miloš Teodosić
foto: Profimedia

Košarkaši Virtusa osvojili su u sredu titulu u Evrokupu, pošto su na svom terenu u finalu pobedili Bursu sa 80:67.

Teodosić (35) je proglašen za najkorisnijeg igrača finala (MVP), a ukupno je upisao 21 poen.

Plejmejker je dodao da je prošlogodišnji poraz u polufinalu Evrokupa od Uniksa bio bolan, a da su ove sezone na početku imali problema sa povredama i kovidom.

"Mislim da je ovo prva utakmica u sezoni da imamo sve zdrave igrače. Dakle, zaista smo napredovali tokom sezone i u ključnim trenucima smo počeli da igramo kao tim, defanzivno i ofanzivno. To što su Danijel (Heket) i Tornike (Šengelija) došli u ekipu nam je takođe mnogo pomoglo", istakao je Teodosić.

Srpski košarkaš je prethodne dve sezone bio MVP regularnog dela u Evrokupu. Sa timom iz Bolonje prošle godine došao je do titule u italijanskom prvenstvu, prve posle 20 godina.

Virtus će naredne sezone nastupati u Evroligi.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track