SIN AMERIČKOG MILIJARDERA ZAVRŠIO U ŠTALI U SOMBORU Naslednik imperije vredne 10.700.000.000 $ u majici sa likom MOĆNOG SRBINA!
Foto: EPA VINCE MIGNOTT, AP David Zalubowski, Profimedia

KAKAV CAR

SIN AMERIČKOG MILIJARDERA ZAVRŠIO U ŠTALI U SOMBORU Naslednik imperije vredne 10.700.000.000 $ u majici sa likom MOĆNOG SRBINA!

Košarka -

Džoš Kroenk, naslednik američkog milijardera Stena Kronkea, zbog Nikole Jokića je posetio Sombor.

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić zvanično je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni 2021/22.

Denver je tim povodom odlučio da priredi Jokiću veliko iznenađenje. Delegacija kluba iz Kolorada, predvođena vlasnikom Džošom Kroenkom, doputovala je u Sombor kako bi uručila MVP trofej srpskom asu.

Nasledniku milijardera koji je težak gotovo 11 milijardi dolara nije bilo teško da "zapuca" u Sombor i ispred štale se pokloni maestralnom srpskom asu.

Džoš Kroenk
foto: Instagram

Jokićev menadžer Miško Ražnatović objavio je fotografiju na kojoj pozira sa vlasnikom Nagetsa na jednoj pumpi u blizini Sombora.

Miško Ražnatović, Džoš Kroenk
foto: Instagram

Veliku pažnju privukla je i njegova majica sa Jokićevim likom.

Ko je Sten Kroenk?

Američki milijarder Sten Kroenk je vlasnik devet sportskih klubova. Pored NBA ekipe Denver Nagetsa ovaj bogataš poseduje i Fudbalski klub Arsenal, NFL tim Los Anđeles Rems, hokejaški tim Kolorado Avalenš, fudbalski tim Kolorado Repids, Ženski fudbalski klub Arsenal, jedan tim u hokeju na travi, kao i dva tima koja se takmiče u esportu.

Sten Kronke, Superboul, Los Anđeles Rems
foto: Profimedia

Njegovo bogatstvo se procenjuje na neverovatnih 10,7 milijardi dolara!

Rođen je 1947. godine u Misuriju. Svoje bogatstvo je znatno uvećao kada je oženio vlasnicu čuvenog lanca "Valmart" koji vredi blizu pet milijardi dolara.

Svoju kompaniju "Kroenk grup" je osnovao 1983. godine, a bogatio se poslovima sa nekretninama, gradeći tržne centre i stambene zgrade. Vremenom je razvio kompaniju koja je specijalizovana za razvoj prigradskih delova, odnosno izgradnju nekretnina u rubnim delovima gradova, a ta firma je procenjena na dve milijarde dolara.

Kroenk je vlasnik rančeva širom Amerike ukupne površine 850.000 hektara. Časopis "Lend riport" ga je rangirao kao devetog najvećeg zemljoposednika u SAD. Vlasnik je i jedne televizije koja je specijalizovana za lov i ribolov.

Bogati Amerikanac je u sport ušao 1999. godine kada je osnovao "Kroenk Sports end entertajment". Vlasnik je dvorane u kojoj nastupaju Denver Nagetski, kao i stadiona na kome igraju Repidsi. Ujedno je vlasnik TV kanala koji ima ekskluzivna prava na prenos utakmica njegovih timova, takođe i kompanije za prodaju karata za utakmice klubova u njegovom vlasništvu.

Kroenk je 2000. godine postao vlasnik Denver Nagetsa, a brigu o ovoj franšizi vodi njegov naslednik Džoš.

Džoš Kroenk
foto: Profimedia

Inače, Amerikanac ne važi za osobu koja se često pojavljuje u medijima. Naprotiv, ima nadimak "Tihi Sten" jer ne voli da daje izjave i da se pojavljuje u javnosti. Retko kad se meša u svakodnevni rad svojih klubova.

Zanimljivo je da je na američkim izborima dao novac i demokratama i republikancima, iako važi za republikanca i velikog pristalicu Donalda Trampa.

Kurir sport

Bonus video:

00:52

MAESTRALNI JOKIĆ: Umalo stigao do 20 tripl-dabla u sezoni, postigao 37 poena, imao 13 skokova i 9 asistencija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track