OGLASILA SE HRVATSKA POLICIJA POSLE DRAME SRPSKOG KOŠARKAŠA U KNINU: Tvrde da su nanete teške telesne povrede, evo njihove verzije
Foto: Profimedia

Novi detalji

OGLASILA SE HRVATSKA POLICIJA POSLE DRAME SRPSKOG KOŠARKAŠA U KNINU: Tvrde da su nanete teške telesne povrede, evo njihove verzije

Košarka -

Hrvatski mediji preneli su danas da se u blizini Knina desio incident u kome je učestvovao bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana Sava Lešić.

Tim povodom večeras se oglasila hrvatska policija i izdala saopštenje. Prema tim navodima, obračun u Kninu je počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u saobraćaju, a završilo se velikim fizičkim obračunom između dve porodice.

Pročitajte saopštenje policije.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. avgusta u večernjim satima (oko 19:40) na putu Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u saobraćaju, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vređanja između 36-godišnjakinje i maloletne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloletnu osobu (kasnije konstatirane lakše telesne povrede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloletne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gde su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio pretnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše telesne povrede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak pretio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba telesno napao 27-godišnjaka i naneo mu teške telesne povrede."

Šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petoro hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena dela pretnje, nanošenja teških telesnih povreda, nanošenja lakih telesnih povreda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Policija nije objavila identitete prijavljenih, no kako saznaje index.hr, za nanošenje teške telesne povrede bratu dveju Kninjanki, inače vojniku Hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše telesne povrede 13-godišnjoj Kninjanki.

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog pretnje pištoljem.

Zbog pretnje je kazneno prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, premda se u vreme incidenta nalazio van službe.

Sava Lešić prijavljen je tek prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, kao i brat Kninjanki.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track