VELIKO IZNENAĐENJE! Orlovi na Evropskom prvenstvu bez MEGA ZVEZDE! Ovo je tim Srbije koji napada ZLATO na Evropskom prvenstvu!
Foto: @starsport

KONAČNA ODLUKA

VELIKO IZNENAĐENJE! Orlovi na Evropskom prvenstvu bez MEGA ZVEZDE! Ovo je tim Srbije koji napada ZLATO na Evropskom prvenstvu!

Eurobasket 2022 -

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, saopštio je kojih 12 igrača će da putuje u Prag na Evropsko prvenstvo.

Pešić je najavio da će da sačeka poslednji trenutak kako bi do kraja imao uvid u stanje svakog igrača.

Do tog poslednjeg trenutka u opticaju je bilo 16 igrača, ali boje Srbije braniće njih 12.

Konačan spisak Srbije za Evropsko prvenstvo:

Vasilije Micić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

U odnosu na poslednji presek, otpali su Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev i Boriša Simanić.

Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Bjelice koji je, nakon što je Pešić precrtao Miloša Teodosića, proglašen za kapitena uz Vladimira Lučića.

Aktuelni šampion NBA lige je imao problem sa povredom, ali navijači košarkaške reprezentacije su očekivali da vide njegovo ime na spisku za prvenstvo Evrope.

Reprezentacija Srbije nastupaće u D grupi, koja će se takmičiti u Pragu, a rivali će joj pored domaćina Češke biti još i Holandija, Finska, Izrael i Poljska.

Šampionat startuje prvog septembra, a Srbija prvi meč igra drugog septembra od 21 čas u praškoj „O2 areni“. Rival „Orlovima biće Holandija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track