CRVENA ZVEZDA PUTUJE U LJUBLJANU: Trener crveno-belih veruje u kvalitete svog tima, Dobrić najavljuje težak ritam utakmica
Foto: @starsport

ABA LIGA

CRVENA ZVEZDA PUTUJE U LJUBLJANU: Trener crveno-belih veruje u kvalitete svog tima, Dobrić najavljuje težak ritam utakmica

Košarka -

Nakon nesrećnog poraza od Panatinaikosa u Evroligi, Crvena zvezda u nedelju gostuje ekipi Cedevita Olimpije u Lubljani.

Ovaj derbi meč trećeg kola košarkaške ABA lige na programu je u nedelju od 17 časova.

Trener Crvene zvezde mts, Vladimir Jovanović, izneo je svoja očekivanja pred utakmicu:

„Očekuje na još jedan derbi kola u regionalnoj ligi, nakon utakmice protiv Budućnosti i to u rasponu od samo 6 dana. Sada igramo protiv ekipe Cedevita Olimpije koja igra vrlo brzo, na kontre, odlični u tranziciji sa sjajnim šuterima. Uz sve to igraju na domaćem terenu na kome su vrlo neugodni, što znači da ćemo morati da odgovorimo sa energijom, visokom koncentracijom kako bi uradili posao i došli do cilja koji je poznat. Verujemo u svoje kvalitete i ono što radimo i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u Ljubljani“.

Vladimir Jovanović, Branko Lazić
foto: Starsport

Ognjen Dobrić, koji se u meču protiv Panatinaikosa prvi put našao terenu nakon povrede sa pripremea, ističe značaj čvrste igre, bez mnogo grešaka.

Sada već polako ulazimo u taj izuzetno težak ritam u kome ne samo da ćemo igrati utakmice na svaka tri-četiri dana, već nas očekuju i nedelje sa duplim kolima Evrolige. Naš prvi zadatak i utakmica na koju smo maksimalno fokusirani je ona sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani. Derbi kola, ekipa koja je dovela nekolicinu dobrih igrača koji se uklapaju u stil igre koji je sa dosta šuteva i polukontri i kontri. Na nama je da odigramo čvrsto, bez mnogo grešaka i padova koncentracije i dođemo do važnih bodova u Ljubljani“, rekao je Dobrić.

Crvena zvezda u novijoj istoriji duela sa Cedevita Olimpijom tj. od spajanja Cedevite iz Zagreba sa Olimpijom iz Ljubljane, ima pozitivan skor - 7:2.

Nakon dva odigrana kola ABA lige, oba tima imaju po dve pobede.

Sa druge strane, sezona Evropi je počela loše po oba tima, s obzirom da je Zvezda poražena od Efesa i Panatinaikosa, dok je Cedevita Olimpija izgubila u Ljubljani od Burse, u prvom kolu Evrokupa.

Naredne sedmice Crvenu zvezdu očekuje duplo kolo Evrolige i put u Španiju, gde će prvo igrati u sredu protiv Baskonije, a zatim u petak protiv Real Madrida. Cedevita Olimpija u sredu gostuje Klužu, u meču drugog kola Evrokupa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track