NEJMAR PRED ZATVORSKOM KAZNOM?! Svetskoj zvezdi preti ROBIJA, tužilaštvo traži DVE GODINE zbog milionske prevare!
Foto: EPA/Yoan Valat

BLIŽI SE PRESUDA!

NEJMAR PRED ZATVORSKOM KAZNOM?! Svetskoj zvezdi preti ROBIJA, tužilaštvo traži DVE GODINE zbog milionske prevare!

Fudbal -

Jedan od najboljih svetskih fudbalera koji je među tri najpopularnija igrača u ovom trenutku, mogao bi da završi u zatvoru zbog nepravilnosti pri transferu.

Nejmar u ponedeljak lično mora da se pojavi na suđenju u Barseloni, naveo je "Le Parizijen".

Istraga njegovog prelaska iz Santosa u Barselonu traje već dugo, a francuski dnevni list navodi da tužilaštvo traži da fudbaler bude osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu uz novčanu od 10.000.000 evra u slučaju da ga Sud proglasi krivim.

Pored Nejmara, na suđenju moraju da se pojave njegovi roditelji, Đozep Marija Bartomeu i Sandro Rosel, nekadašnji funkcioneri Barselone, kao i Odilio Rodrigez iz Santosa.

Brazilac je 2013. godine kao dvadesetjednogodišnjak prešao u Barselonu, a prema nekim navodima brazilskoj firmi DIS trebalo je da pripadne 40 odsto od transfera.

Upravo ta firma tvrdi da je prevarena, da je fudbaler prodat ispod cene i da je njoj pripalo znatno manje novca od onoga što je očekivano.

DIS se nada da će svi učesnici "prevare" dobiti kaznu od četiri do šest godina uz visoku novčanu kaznu.

Konkretno za Nejmara firma koja tvrdi da je oštećena traži pet godina u zatvoru, dok advokat porodice tvrdi da konačnu odluku donosi brazilsko pravosuđe i da španski Sud ne može time da se bavi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track