OTIŠ'O SI HARISE OSTALA JE TUGA... Prošle su 22 godine od TRAGIČNE SMRTI košarkaša Partizana! Njegovo ubistvo i dalje je MISTERIJA
Foto: KK Partizan

SEĆANJE

OTIŠ'O SI HARISE OSTALA JE TUGA... Prošle su 22 godine od TRAGIČNE SMRTI košarkaša Partizana! Njegovo ubistvo i dalje je MISTERIJA

Košarka -

Na današnji dan 2000. godine preminuo je čuveni košarkaš Partizana Haris Brkić.

Nekadašnji kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, preminuo je tri dana nakon što je nepoznati napadač pucao na njega na parkingu ispred dvorane "Aleksandar Nikolić".

Mural, Haris Brkić
foto: Printskrin/Facebook

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na "final four" u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Bol, Umro, Sećanje, Dejan Radonjić, Haris Brkić
foto: Marina Lopičić

Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan. Ipak, kobnog 12. decembra 2000. godine se desio napad vatrenim oružijem na Harisa i njegovo srce je prestalo da kuca tri dana kasnije.

Haris zauvek u srcima crno-belih

Ovog 15. decembra se navršava 22 godine od smrti sjajnog igrača, a posle njega ostaje tuga i mnogo nerešenih pitanja. Ubistvo Harisa ni dan danas nije razjašnjeno, te je obavijeno velom misterije.

Na "jugu" će se uvek pevati: "otiš'o si Harise ostala je tuga, uvek će te voleti Grobari sa Juga".

Takođe, u znak sećanja na Harisa Brkića – Bosna, Borac, Budućnost i Partizan, klubovi za koje je nastupao, svakog leta organizuju memorijalni turnir za mlađe selekcije.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track