SPREMA SE BOMBA U PREMIJER LIGI: Čelsi je na potezu, a Srbin u glavnoj ulozi! Posao bi mogao biti vredan čitavih 100 miliona evra
Foto: Profimedia/ PA Images / Alamy / Alamy /

englezi u ofanzivi

SPREMA SE BOMBA U PREMIJER LIGI: Čelsi je na potezu, a Srbin u glavnoj ulozi! Posao bi mogao biti vredan čitavih 100 miliona evra

Fudbal -

Danima unazad engleski i italijanski mediji pišu da bi Dušan Vlahović posle Svetskog prvenstva u Kataru mogao da napusti Juventus.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Razlog za odlazak iz Torina u koji je stigao u januaru ove godine jeste loša situacija u menadžmentu i redovima "bjanko-nera". Klub su napustili predsednik Andrea Anjeli kao i svi čelnici iz poslovnog dela.

Juventus kuburi sa finansijama, nalazi se pod budnim okom poreskih organa iz Italije i zbog mogućih malverzacija o kojima su pisali mediji sa Apenina unazad nekoliko meseci mogli bi da završe u Seriji B.

Dušan Vlahović (22) se posle Mundijala u Kataru vratio u Juventus gde trenira i čeka nastavak sezone. Interesovanje za njega tokom SP u Kataru gde je igrao za srpsku reprezentaciju pokazivali su Mančester junajted i Arsenal, kao i nemački Bajern.

Grejem Poter, Čelsi
foto: AP

Međutim, prema pisanju engleskog novinara Bena Džejkobsa najviše konkretnih stvari kada je u pitanju Dušan Vlahović uradio je Čelsi. Navodno, trener Grejem Poter traži napadača top klase jer nije zadovoljan učinkom Pjera Emerika Obamejanga i Armanda Broje. Rahim Sterling je više bočni napadač i nije konkurencija Srbinu.

Direktori Čelsija pregovaraju sa menadžerskom agencijom koja zastupa Dušana Vlahovića. Za Engleze novac ne bi trebalo da bude problem, jer raspolažu velikim budžetom. Bezvanično, Čelsi je spreman da za Srbina plati čak 100.000.000 evra. Dušan Vlahović trenutno je prema sajtu Transfermarkt procenjen na 80.000.000 evra, a ugovor za Juventus veže ga do leta 2026. godine.

Branislav Ivanović
foto: Profimedia

Ukoliko Dušan Vlahović stigne u Čelsi postaće osmi Srbin koji je igrao u klubu iz Londona. Pre njega plavi dres nosili su Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Slobodan Rajković, Branislav Ivanović, Nemanja Matić i Danilo Pantić.

Dušan Vlahović igrao je na dve utakmice za reprezentaciju Srbije na SP u Kataru. U porazu od Brazila (0:2) upisao je 24, a u neuspehu protiv Švajcarske (2:3), gde je bio strelac drugog gola, svega 59 minuta. Utakmicu protiv Kameruna (3:3) odgledao je sa klupe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track